Unieke bieren in De Proeftuin van Hertog Jan

Hertog Jan Proeftuin

Hertog Jan is een populaire brouwer onder Nederlandse bierliefhebbers. Zo is hun pils een van de betere in ons land en is de Vatgerijpt-serie fenomenaal goed. Voor alle Hertog Jan-fans is De Proeftuin.

Dit is een abonnement waarin je elk kwartaal een paar kruiken met unieke bieren opgestuurd krijgt. De inhoud blijft tot het laatste moment geheim, met daarbij de belofte dat het compleet nieuwe brouwsels zijn. Inmiddels is het eerste bier bij de abonnees gearriveerd: de Bourgondische Chocolade Stout.

Doordrinkbaar

Met dit bier slaat Hertog Jan een brug naar het verleden, want in de jaren ’80 brouwden ze bij Hertog Jan de Arcener Stout. Inmiddels is de stout weer razend populair in de bierwereld, maar dan wel in de vorm van de zogenaamde Russian Imperial Stout. Dit is een zware variant met veel alcohol en veel smaak. Deze nieuwe stout van Hertog Jan is een klassieke Engelse stout met een beschaafd alcoholpercentage, waardoor het bier lekker doordrinkbaar is. Door het gebruik van Carafa-mout heeft het bier subtiele tonen van chocolade en de bijbehorende donkere kleur en schuimkraag.

Feedback geven

Mocht je ook interesse hebben, dan kun je je online heel gemakkelijk aanmelden voor De Proeftuin. Als lid van De Proeftuin ontvang je vier keer per jaar drie kruiken van 50cl met nooit eerder verschenen speciaalbieren, brouw- en smaaknotities van de brouwers, een uniek kijkje achter de schermen en is het als abonnee mogelijk om persoonlijke feedback op de speciaalbieren te geven. Het mooie aan de kruiken is ook dat je de bieren voor langere tijd kan bewaren om te ontdekken wat tijd doet met de smaak.

Brouwer Micha Peute: “Als brouwers experimenteren wij graag met nieuwe smaken. Veel van onze creaties delen we niet buiten de brouwerij. Zonde natuurlijk. Met het bierabonnement De Proeftuin geven we de bierliefhebbers een kijkje in onze ketels en krijgen ze onder andere toegang tot deze unieke speciaalbieren. Ik ben erg blij dat wij op deze manier, rechtstreeks vanuit de brouwerij, de speciaalbieren kunnen delen met onze liefhebbers. Én we zijn natuurlijk uitermate benieuwd naar hun mening over de smaak.”

Het exclusieve abonnement is alleen verkrijgbaar via de online brouwerijwinkel. De prijs van het abonnement is €130,- per jaar of €35,- per kwartaal inclusief verzending.

Hertog Jan Proeftuin