Wat eten we vanavond?

lekker eten

Een van de volgende situaties herken je vast wel. Je zit met je wederhelft op de bank of je kinderen komen thuis. Er wordt je gevraagd: ‘wat gaan we vanavond eten?’. Je gedachten gaan naar de inhoud van de koelkast. Verschillende opties vliegen voorbij in je hoofd. Aardappels? Hmm.. nee, gister al gehad. Dan maar pasta? Maar wat moet daar in? Zullen we toch maar weer voor rijst gaan? Vaak is je inspiratie voor gerechten gebaseerd op oude gewoontes. Misschien wordt het zelfs wel de derde dag dat je rijst, groente en kip in de pan gooit. De standaard ‘alwéér?!’ van je tafelgenoten hoor je al na-echoën in je hoofd. Wil je je tafelgenoten eens verrassen met iets nieuws? Lees dan vooral verder.

Eerlijk is eerlijk.. vaak dezelfde gerechten gaat een keer vervelen. De meeste mensen hebben wel een kookpan en een koekenpan in de keukenkast staan. Maar naast deze pannen is er nog een wereld aan andere opties. Met deze opties kun je je gerechten wat minder standaard maken, zonder een topkok te hoeven zijn. We hebben twee producten voor je uitgezocht, die jouw gerechten kunnen upgraden. Want een goed gerecht, begint met een goede pan!

Grillpan

Die herkenbare strepen op een stukje vlees? Je hoeft voor een lekker gegrild stukje vlees of vis niet te wachten tot het zonnetje schijnt en de barbecue van zolder kan. Grillen kan net zo goed en lekker met een grillpan! Naast vlees of vis zijn gegrilde groentes ook een goede en gezonde optie. Verruil je gekookte wortels voor wat gegrilde plakjes courgette en aubergine en maak het af met fetakaas, dille en wat citroensap. Jij zal je tafelgenoten verbazen met je antwoord als je ze vertelt wat er op het menu staat!

Wil je vetvrij of minder vet eten? Een bijkomend voordeel van de grillpan is dat door de hoge ribbels van de pan, het vocht of vet uit je stukje vlees of vis kan lopen. Dat is nog eens mooi meegenomen. Wil je voor een groter gezelschap grillen? Een grillpan is verkrijgbaar in verschillende formaten. Wat ook leuk is: de grillpannen van Le Creuset zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Staat ook nog eens leuk op tafel!

Braadslede

Een braadslee, wat kan je daarmee?! Dat is toch een soort ovenschaal? Het antwoord op deze vraag is simpel: er zijn overeenkomsten, maar het is niet hetzelfde! Het verschil is dat een braadslede vaak groter is dan een ovenschaal. De veelzijdige braadslede is perfect voor het bereiden van grote stukken vlees of vis. Ideaal als je je schoonfamilie op bezoek krijgt en je een keer na wat borrels heel hard geroepen hebt dat je goed kunt koken. Met de braadslee trotseer je die storm wel. Nog een handig verschil met de ovenschaal: deze veelzijdige schotel, afhankelijk van het materiaal, kan ook geschikt zijn voor het gasfornuis.

Zoveel verschillende vragen doen zich voor op een dag, maar die éne hamvraag blijft vaak een hersenkraker: ‘wat gaan we eten vandaag?’. Met deze niet-zo-standaard keukentools kun jij je tafelgenoten verrassen met iets nieuws! Eet smakelijk!