De mooiste trends voor je terras

terras

Terras aanleggen? Dit zijn de mooiste trends

Ben je op zoek naar de mooiste trends voor je terras? Als je een terras gaat aanleggen, wil je natuurlijk dat deze er zo mooi mogelijk uitziet. Dit omdat je er veel tijd zal doorbrengen. Dan zit je hier wat dat betreft goed, want wij vertellen je wat de nieuwste trends voor het terras zijn. Zo zal douglashout veel te zien zijn en zal er veel gebruik worden gemaakt van natuurlijke kleuren. Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwste terras trends? Lees dan snel verder en ontdek welke trends dit jaar helemaal in zijn en ook mee zullen gaan naar het nieuwe jaar.

Natuurlijke kleuren

Een van de nieuwste trends is het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan de vlonderplank, maar ook aan materialen zoals rotan, touw en linnen. De materialen dienen puur natuur en sprekend te zijn. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van gevlochten en geweven elementen. Centraal in deze trend zijn lichte kleuren. Plastic zal je niet snel in deze trend terugzien.

Stoer

Het is ook heel trendy om je terras een stoere uitstraling te geven. Je zal hier volop de industriële stijl terugzien. Ook de vintage stijl komt hierin terug. De kleuren die worden gebruikt om het terras een stoere look te geven zijn vooral donker. Het liefst zijn de items helemaal zwart. Denk bijvoorbeeld aan zwarte schuifpuien, zwarte kozijnen en zwarte details. Zorg ervoor dat de items voor je terras basic zijn, maar voeg ook enkele eyecatchers toe.

De bohemian trend

Bij de bohemian trend kun je zo’n beetje alles doen met je terras. Met deze trend ga je geheel terug in de tijd. Koop zachte materialen met een rustige uitstraling en koop fijne kussens. Zorg ervoor dat alle elementen goed bij elkaar passen, maar ook weer van elkaar verschillen. De bohemian trend draait om vrolijke patronen en warme tinten. Weet je niet zo goed hoe je deze trend het beste naar jouw terras kunt halen? Kijk dan ook eens op het internet voor meer inspiratie.

De botanische trend

De botanische trend draait geheel om planten. Dit betekent dus dat je niet genoeg planten op jouw terras kunt hebben staan. Ga voor grote planten zoals bananenplanten, zodat je echte eyecatchers in jouw tuin hebt staan. Combineer dit met planten van andere formaten en laat deze trend ook naar binnen toe doorlopen.

Wij wensen je veel succes met onze tips!