Galerie Mokum toont werk van Justin Wood en Kenny Harris

Galerie Mokum
Justin Wood – 2022 – Sliced Blood Orange- 28×35 cm – Oil on Panel

Vanaf 27 mei is er een nieuwe tentoonstelling te zien in Galerie Mokum. Maak kennis met het bijzondere werk van de Amerikaanse kunstenaars Justin Wood en Kenny Harris.

Galerie Mokum presenteert de nieuwste werken van twee zeer getalenteerde Amerikaanse kunstenaars. Deze bijzondere duo-tentoonstelling vormt een verrassend geheel, waarbij stillevens en interieurs elkaar op unieke wijze versterken.

Stillevens

Justin Wood (1982) is in eerste instantie opgeleid als illustrator en is zeer geïnteresseerd in traditionele technieken en genres. Hij heeft veel ervaring met figuratief tekenen, maar is ook gefascineerd door de geschiedenis van de klassieke schilderkunst. Op jonge leeftijd zag hij al het belang van tekenen en schilderen vanuit directe observatie en verlegde zijn aandacht naar de schone kunsten. Justin Wood schildert stillevens, portretten en naakten in zijn studio in New York. Met name zijn stillevens zijn van een uitzonderlijke kwaliteit en zeer populair bij verzamelaars.

Interieurs

Kenny Harris (1974) is al twee decennia een vaste waarde in de kunstscene van Los Angeles. Harris heeft veel gereisd en weet zijn onderwerpen zowel groots als alledaags uit te beelden. Zijn gedempte palet en vrije ruimtes roepen een kalmerende energie op. Hij leent van zowel het modernisme als het classicisme en bereikt hierdoor een heel natuurlijke en gracieuze stijl. Klassieke motieven worden bijgesneden met een modern oog, waardoor zijn werk een herkenbare en toch volstrekt tijdloze eigenheid uitstraalt.

Voor meer foto’s van het werk van de kunstenaars kun je kijken op de tentoonstellingspagina van Galerie Mokum.

Justin Wood & Kenny Harris
27 mei t/m 25 juni 2022

Galerie Mokum
Oudezijds Voorburgwal 334
Amsterdam

Galerie Mokum
Kenny Harris  -2022 – Moka Still Life – 61×51 cm – Oil on Canvas
Galerie Mokum
Kenny Harris- 2022 – Borgo Interior 50×40 cm – Oil on panel