Sports Team kwam, zag en overwon

Sports Team

Save the best for last. Van alle door corona uitgestelde concerten was Sports Team in Tivoli/Vredenburg voor ons de allerlaatste van een lange lijst inhaaloptredens. De Britse band trof een zaal vol hongerige fans aan en wist daar heel goed raad mee.

Na twee openingsacts waarvan vooral het Rotterdamse Library Card wist te overtuigen kwam Sports Team op onder de klanken van ABBA’s Mamma Mia. Het luidkeels meezingen van het publiek was een voorbode van een wilde avond. Zanger Alex Rice weet ook perfect de boel lekker op te jutten. Binnen een paar nummers weet hij al een wall of death in het publiek te laten plaatsvinden. Het is duidelijk dat de band een soort van thuiswedstrijd speelt. Rice woonde een tijdlang in Nederland, komt graag in het Utrechtse Café de Zaak en vertelde ook nog wat over André Hazes.

Stembanden

Alex Rice is in alles de ideale frontman voor een band. Hij is charismatisch, prettig gestoord en vooral heel erg energiek. Het enige minpunt is dat het intensieve toeren van het afgelopen jaar zijn weerslag heeft op zijn stembanden. Je hoort dat hij moeite heeft met hoge noten. Heel slim neemt hij halverwege de set een paar nummers rust waarbij gitarist Rob Knaggs het over neemt. Daarna komt Rice weer terug met extra veel energie om de finale van de show in te zetten. Het publiek is dan trouwens al getrakteerd op mooie covers van Frankie Goes to Hollywood en Wreckless Eric.

Voor en na de toegift zitten natuurlijk de prijsnummers Here’s The Thing en M5. Intussen klimt Rice op een pilaar bij een van de trappen in de Ronda en duik hij het publiek in om daar verder te zingen. Met uitsmijter Stanton lijkt de show voorbij, maar als iemand van de techniek het nummer Angels van Robbie Williams aanzet grijpt Rice de microfoon om het lied samen met de zaal uit volle borst te zingen. Een mooie afsluiter van een heerlijke avond.