Een kinderkamer inrichten doe je zo

kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer is belangrijk, maar het kan lastig zijn om inspiratie op te doen. Zo kun je een stoer kinderbed voor jongens halen, maar in wat voor stijl wil je dit bed hebben? En welke kleur moet dit bed hebben? Welke matrassen passen daarbij? Hieronder lees je meer over tips en ideeën voor de inrichting van je kinderkamer.

Stijl

Hierbij kun je ook denken aan een thema. Wat is de manier waarop je de kamer wilt inrichten. Je kunt de meubels in een specifieke stijl halen, maar je kunt ook een thema nemen voor de kamer. Misschien houdt je kind wel heel erg van een bepaalde film. Je kunt deze film dan verwerken als thema. Haal stickers of posters van de personages. Wanneer je de stijl bepaalt, kun je ook in overleg gaan met je kind. Het wordt uiteindelijk wel diens kamer. Door het in te richten aan de hand van hun eigen smaak, zal je kind zich er nog fijner voelen.

Kleuren

Het kan lastig zijn om te kiezen wat voor kleuren je wilt gebruiken in de kamer van je kind. Je kunt kiezen op een aantal manieren. De eerste is door de lievelingskleur van je kind centraal te houden. Je hoeft uiteraard niet de hele kamer in deze kleur te verven, maar je kunt de kleur wel als accent gebruiken. Je kunt een enkele muur in deze kleuren verven, of de plinten en eventuele balken. Verder kun je meubels in deze kleur nemen. Naast de lievelingskleur van je kind, is het belangrijk om te weten dat kleuren veel effect hebben op onze emoties. Rood kan vaak heftige gevoelens naar boven laten komen. Als je veel rood in de kamer gebruikt, kan het zo zijn dat je kinds emoties intenser en heftiger zullen zijn. Blauw daarentegen is juist een kleur die doet kalmeren. Kijk ook even naar een leuk en kleurrijk dekbedovertrek voor het matras. Houd je kind van auto’s? Kies dan een overtrek met een racebaan. Houd je kind van het heelal? Kies dan iets met sterren en ruimtefiguren!

Ruimte

Als je kinderkamer aan de kleine kant is, kan het lastig zijn om deze goed in te richten. Voor deze gevallen is het slim om meubels te nemen waar extra opbergruimte in zit. Zo zijn er bedden waar lades in zitten. Hier kun je geweldig gebruik van maken om kleding, speelgoed, of andere spullen in op te bergen. Er zijn ook andere meubels met verborgen opbergruimte. Deze kunnen je heel goed helpen om georganiseerd te blijven zonder dat het in de weg staat. Je kunt overigens ook kiezen voor een hoogslaper. Onder dit soort bedden zit veel ruimte dat je voor andere doeleinden kunt gebruiken. Hoe ga jij je kinderkamer inrichten?