Vers smaakt een IPA nog lekkerder

verse IPA

De smaken van een IPA komen nog beter tot hun recht als het bier zo vers mogelijk is. Maar hoe kom je aan zo’n supervers biertje? Beerwulf heeft de oplossing.

De online bierwinkel is een samenwerking aangegaan met 4 van de beste brouwers van ons land. Zij zijn gevraagd om een IPA te brouwen en deze op 7 januari zo vers mogelijk aan te leveren bij het magazijn van Beerwulf. Een dag later zijn de bieren voor de liefhebbers bestelbaar. Voor 18 uur bestellen, zorgt dat je het bier de volgende dag in huis hebt. Wie een beetje snel is heeft dus deze week nog bier in huis dat nog geen week oud is.

Zo’n supervers biertje is echt even wat anders dan wat je normaal koopt en drinkt. De smaak is velen malen beter. Proeven is geloven! En dat proeven hebben wij alvast voor je gedaan. Brouwerij Oedipus had de taproom beschikbaar gesteld voor een proeverij van de 4 bieren die Beerwulf momenteel aan kan bieden.

Het Uiltje

Allereerst Het Uiltje met de Moose on the Loose. Deze brouwerij is in Nederland de pionier van de verse bieren en organiseert later dit jaar een festival met louter verse bieren. De verse versie van de Moose on the Loose is een New England IPA zoals deze hoort te zijn. Je proeft veel tropisch fruit, citrus en dennennaalden. Heerlijk!

Frontaal

Nummer 2 is Brouwerij Frontaal die met de Juice Punch-serie ook veel pionierswerk op het gebied van verse bieren in Nederland heeft gedaan. Hun superverse Bulldog is een klassieke Amerikaanse West Coast IPA met 5 verschillende soorten Amerikaanse hop. Dat zorgt voor lekker veel citrus gecombineerd met fruit en hars. Lekker bitter en heerlijk doordrinkbaar.

Kompaan

Ook het Haagse Kompaan doet mee met het Fresh IPA-experiment. Zij doen dit met een vernieuwde versie van hun Handlanger. Deze populaire DIPA heeft een vernieuwd recept met andere hopsoorten. Net even wat steviger qua alcohol en aangenaam bitter. Ook de verse editie smaakt opmerkelijk beter dan de gewone versie.

Oedipus

Gastheer Oedipus mag de proeverij afsluiten met een extreem verse Gaia. Deze IPA won onlangs nog een gouden medaille tijdens de Dutch Beer Challenge 2018. Wij mogen een Gaia proeven die net een paar uur ervoor is afgevuld. Ik ken de Gaia best goed en ook dit was weer lekkerder dan het origineel. Fantastisch bier met alle klassieke kenmerken van een IPA overduidelijk aanwezig.

Ben je een liefhebber van IPA, dan kan ik je de Fresh IPA echt aanraden. Zolang de voorraad strekt kun je de bieren bestellen bij Beerwulf. Alles is los te koop, maar er is ook een box met 4 exemplaren van elk bier.

verse IPA

verse IPA