G-Star RAW ontwerpt habijt voor monniken La Trappe

G-Star RAW x La Trappe

De monniken van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot zijn vooral bekend vanwege het heerlijke bier dat ze brouwen onder de naam La Trappe. Sinds kort is er nog iets bijzonders te melden over deze monniken, want G-Star RAW heeft een nieuwe habijt voor ze ontworpen.

Duurzaamheid was hierbij een belangrijk thema. Zowel G-Star RAW als La Trappe hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom is ervoor gekozen om het nieuwe habijt te maken van Cradle to Cradle Gold Certified® denim. Deze stof bevat 100% biologisch katoen, is geverfd zonder gebruik van schadelijke chemicaliën en is gewassen zonder een druppel water te verspillen.

Bossche School

Het patroon van het habijt is eeuwenoud en kon teruggevonden worden in een uniek handgeschreven boek waarin het 80 jaar geleden werd vastgelegd. Een prachtig en waar monnikenwerk dat door het G-Star designteam ter hand werd genomen voor dit ontwerp. Het ontwerp met de opvallende kap, refereert naar de Bossche School, waarbij rigide verhoudingen en maatvoering de belangrijkste uitgangspunten zijn. Overigens is zelfs het knippatroon duurzaam, want doordat dit zorgvuldig in elkaar valt, wordt ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk restmateriaal overblijft.

Scapulier

Het scapulier, het deel dat over de pij gedragen wordt, heeft van oorsprong de functie om de pij te beschermen bij de handenarbeid, zoals in dit geval het brouwen van bier. Ze is uitgevoerd in een diepblauwe Kir Denim O. De pij is uitgevoerd in een ongeverfde ecru-kleurige denim. Dit wordt bijeengehouden door een leren riem die een monnikenleven lang meegaat.

Broeder Isaac, Prior van O.L.V. van Koningshoeven en directeur van La Trappe Trappist: “Deze habijten en de duurzame stof waarvan ze gemaakt zijn, staan wat ons betreft voor respect voor de planeet en de mensen die erop leven. Dat sluit volledig aan bij onze monastieke levensinvulling, waarbij goed doen voor mens en aarde centraal staat.”

G-Star RAW x La Trappe

G-Star RAW x La Trappe

G-Star RAW x La Trappe

G-Star RAW x La Trappe

G-Star RAW x La Trappe