Galerie Mokum toont werk van Cindy Rizza & Stijn Rietman

Galerie Mokum
Cindy Rizza – Verdant – olieverf op doek -76 x 76 cm – 2022

Vanaf 22 oktober presenteert Galerie Mokum de nieuwste werken van Cindy Rizza en Stijn Rietman. Hoewel de voorstellingen van hun olieverfschilderijen sterk uiteenlopen, hebben beide kunstenaars veel gemeen. Zowel Rizza als Rietman beschikken over een ongekende techniekbeheersing en hebben sterk gevoel voor stofuitdrukking.

De zachte, warme deken op een verlaten stoel van Rizza staat recht tegenover het harde plastic van een dixi van Rietman. Maar wie goed en met een open blik kijkt, ziet naast deze schijnbare tegenstelling ook meerdere overeenkomsten. De stiknaad van een katoenen quilt en de sterrenhemel achter de dixi onthullen een getraind oog voor detail en een groot vakmanschap.

Huiselijke onderwerpen van Rizza

Cindy Rizza is geboren in Maine en woont en werkt in Souhtern New Hampshire. Rizza is een klassiek geschoolde, representatieve olieverfschilder met haar BFA van het New Hampshire Institute of Art. Haar iconische voorstellingen van vertrouwde huiselijke onderwerpen roepen diepe gevoelens op van troost, warmte en melancholie.

Rietman creëert spanningsveld

Stijn Rietman is geboren in Drachten en studeerde in 2006 af aan de Academie Minerva in Groningen. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn stilte en het portretteren van een ietwat bevreemdend beeld met alledaagse voorwerpen. Door deze objecten uitermate zorgvuldig te schilderen creëert hij een spanningsveld tussen een bekend beeld en de soms ongemakkelijke betekenis van het gekozen onderwerp. Of in Rietmans eigen woorden: “Wat ons allen bindt is waarnemen, wat ons doet verschillen van elkaar is de mate van verwondering hierover”.

De duotentoonstelling van Cindy Rizza en Stijn Rietman staat volgens de galerie garant voor ‘verrassende figuratieve interactie op hoog niveau’. Komt dat zien!

Cindy Rizza & Stijn Rietman | Duotentoonstelling
22 oktober t/m 12 november 2022

Galerie Mokum
Oudezijds Voorburgwal 334
Amsterdam

Galerie Mokum
Stijn Rietman – Portal – Acryl- & Oil on Wood – 24.7 x 19.6 cm – 2022
Galerie Mokum
Cindy Rizza – Cyclical, 2022 – olieverf op doek – 76 x 61 cm
Galerie Mokum
Stijn Rietman – Noodles, Quadriptych – Acrylic- & Oil on Wood – 85 x 35 cm – 2022