Galerie Mokum presenteert werk van Dimitri Desiron

Dimitri Desiron - Galerie Mokum
Dimitri Desiron – 2021 – The Way South – 70 x 100 cm – olie op doek

Vanaf 12 februari staat Galerie Mokum in het teken van de Belgische kunstenaar Dimitri Desiron. De tentoonstelling Wanderings bestaat uit een unieke selectie nieuwe werken. Kom genieten van zijn prachtige schilderijen!

Dimitri Desiron schildert een stille, introspectieve wereld. Deze is geïnspireerd door overwegend stedelijke, maar ook natuurlijke omgevingen, met een discrete menselijke aanwezigheid. Licht vormt de rode draad in het werk van Desiron. Daarnaast drijft zijn gevoel voor detail hem tot een voortdurende zoektocht naar de onderliggende schoonheid in architecturale en natuurlijke elementen en texturen. Via verweerde stadsgevels en stalen constructies komt hij uit bij weidse en vaak desolate landschappen.

Grote passie voor schilderen

Desiron (Antwerpen, 1971) volgde in de jaren ’80 een klassieke tekenopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten van Brasschaat. In 1994 behaalde hij vervolgens een Master Vertaling Frans-Spaans-Nederlands aan het toenmalige Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken (nu een onderdeel van de Faculteit Letteren van de Universiteit Antwerpen). Daarna werkte Desiron verscheidene jaren als grafisch ontwerper. Dit deed hij tot hij besloot zich toe te leggen op zijn persoonlijke passie: kunstschilderen.

Dimitri Desiron is een van de populairste schilders van Galerie Mokum. Zijn solotentoonstelling Wanderings is te bezoeken van 12 februari t/m 12 maart 2022.

Galerie Mokum
Oudezijds Voorburgwal 334
Amsterdam

Dimitri Desiron - Galerie Mokum
Dimitri Desiron – 2021 – East Quarter – 60 x 90 cm – olie op doek
Dimitri Desiron - Galerie Mokum
Dimitri Desiron – 2021 – Reverie – 80 x 80 cm – olie op doek

Alle afbeeldingen © Dimitri Desiron, met dank aan Galerie Mokum.