Geniet Down Under van het beste van twee werelden

The Twelve Apostles

Wie spreekt over Down Under reizen, heeft het over de combinatie van een bezoek aan Nieuw-Zeeland en Australië. Twee prachtige landen, die haar bezoekers niet teleurstellen! Denk alleen al aan de duizenden kilometers kust, de honderden nationale parken en de grote diversiteit aan culturen.

Het maakt een trip naar deze landen meer dan de moeite waard. Heb je een reis naar de andere kant van de wereld al eens overwogen? Je hoeft de reis door Nieuw-Zeeland en Australië niet volledig zelf uit te stippelen. Online valt er ontzettend veel informatie over te vinden. Daarbij heb je de mogelijkheid om een reisbureau in te schakelen, die op basis van je wensen en de periode waarin je wilt reizen een unieke rondreis samen kan stellen. Men doet dit op basis van eerdere roadtrips door Australië en Nieuw-Zeeland. Zo weet je zeker dat je geen van de belangrijkste bezienswaardigheden in deze landen mist. 

Beste periode om Down Under te gaan 
Een bezoek aan Down Under, Australië en Nieuw-Zeeland, plan je het beste in de Europese winter. Op dat moment geniet men aan de andere kant van de wereld van de zomermaanden. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in deze maanden rond de 24 graden Celsius in een groot deel van beide landen. Liever een iets lagere temperatuur? Plan je reis in dat geval in het Europese na- of voorjaar. Tijdens de Europese zomer is het winter in Australië en Nieuw-Zeeland; het kan betekenen dat je er sneeuw treft. De gemiddelde dagtemperatuur ligt er die maanden onder de 15 graden Celsius. Daar met name Australië ontzettend groot is, kan het klimaat en de daarmee gepaard gaande weersomstandigheden per regio verschillen. Een reisbureau kan je er meer over vertellen. 

Aan de slag met het plannen van je trip 
Tijd om aan de slag te gaan met het concretiseren van je plannen om naar Australië en Nieuw-Zeeland te vliegen. Eerste vraag hierbij: combineer je deze landen met een stedentrip naar Hong Kong of bijvoorbeeld Singapore? Veel vluchten verlopen via deze steden. Een goed moment om nog meer van de wereld te bekijken! Zoals eerder aangehaald valt online veel te lezen over hetgeen je in Australië en Nieuw-Zeeland kunt bekijken. Het is de moeite waard om alvast eens wat foto’s op te zoeken van andere reizigers en backpackers. Dit toont je waarom ook jij een trip naar Down Under zou moeten plannen.