De Nike React Infinity Run voorkomt blessures

Nike React Infinity Run

Hardlopen is één van de fijnste en makkelijkste manieren om aan sport te doen. Het kan altijd en overal. Alleen kan hardlopen ook best blessuregevoelig zijn. Nike heeft een oplossing bedacht met de React Infinity Run.

In deze nieuwe hardloopschoen combineert Nike de technieken van twee recente succesvolle producten: de Nike Zoom Vaporfly 4% en React. De eerste is een schoen die is ontwikkeld voor topatleten. Door goed te kijken hoe de voet zich in een ideale situatie moet bewegen, zorgt de Zoom Vaporfly 4% voor extra energie bij het landen en het afzetten, waardoor je sneller kunt rennen.

Perfecte demping

React is een nieuw materiaal dat Nike na heel lang onderzoek op de markt bracht. Het zorgt voor een perfecte demping en een comfortabel gevoel. Inmiddels heeft Nike de React-zolen uitgerold naar comfortabele sneakers en schoenen voor hardlopers en basketballers. Bij deze nieuwe schoen is 24% meer React aan de middenzool toegevoegd.

Dit zorgt voor nog meer demping en tegelijkertijd ook voor meer duurzaamheid. Nike React Infinity Run gaat vele honderden kilometers langer mee dan zijn voorgangers. Hardloopschoenen (ook van andere merken) hebben namelijk geen eeuwig leven. Na verloop van tijd en afstand werkt de demping van de zool niet goed meer en moet je deze vervangen.

Rechte positie

Deze nieuwe schoen heeft dus meer React in de zool, maar qua vorm lijkt de zool op die van de 4%. Hierdoor is het hele proces van landen, afrollen en afzetten een veel vloeiender beweging. Door de ondersteuning van de zool zal de voet op subtiele wijze in een rechte positie worden gehouden.

Het voordeel hiervan is dat er door minder beweging naar links of rechts er veel minder kans op blessures is. Veel blessures of klachten van zowel ervaren als beginnende hardlopers ontstaan doordat de voet te veel beweegt bij het landen en afzetten. Dit zorgt voor problemen bij bijvoorbeeld enkels of knieën. Met de Nike React Infinity Run is dit risico een heel stuk kleiner.

Onderzoek

Nike heeft er samen met de British Columbia Sports Medicine Research Foundation (BCSMRF) onderzoek naar gedaan. Ze lieten 226 gewone hardlopers lopen op de Nike Structure 22, een standaard hardloopschoen, en een net zo grote groep op de Nike React Infinity Run. Deze mensen liepen een paar keer per week middellange afstanden. Na afloop bleek dat bij de laatste groep 52% minder klachten aan voeten en knieën voorkwamen.

Naast het soort schoenen dat je draagt tijdens het hardlopen is het ook belangrijk om afwisselend te trainen. Ook dit voorkomt blessures. Combineer lange afstanden met intervallen en fartleks, kortere stukken in een hoger tempo en rustige loopjes om te herstellen. De Nike React Infinity Run komt op 3 januari 2020 uit voor Nike Members en 16 januari voor de algehele markt.

Nike React Infinity Run