Op naar het kerstdiner met vega gerechten

Op naar het kerstdiner met vega gerechten

Een van de moderne manieren van dineren tijdens kerst is niet meer het traditionele gourmetten, maar het zogenaamde ‘shared dining’. Met dit concept neemt iedereen een gerecht mee, of worden er bepaalde gerechten (voor- hoofd- nagerecht) toegewezen aan iemand. Vaak kun je ook kiezen of je een voor- hoofd- of nagerecht meeneemt. In dit artikel zullen we ons richten op het voorgerecht met kerst.

Shared dining

Met shared dining kun je de eters doen verbazen over de mogelijkheden van vegetarische gerechten. Combineer goede ingrediënten, leuke recepten en mooie bordopmaak en je zult een gegarandeerd succesvol gerecht hebben. Het recept waarmee je dit kunt doen is de volgende vegetarische loempia.

Springrolls

Dit opgerolde voorgerecht kun je in verschillende vormen gieten. Wij hebben gekozen voor een lekkere, maar misschien nog wel mooiere stijl. Het wordt een kerstrecept met bloemen. Wat is er nou mooier om het kerstdiner te beginnen met prachtig opgemaakte borden versierd met bloemen. Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 5 rode peper
  • 150 g worteljulienne
  • 100 g sojaboontjes
  • 60 g kiemmix
  • 2 el sushi-azijn (Saitaku)
  • 8 rijstvellen voor verse loempia’s
  • 75 ml ponzu (Kikkoman)
  • 15 g eetbare bloemen

Bereiding

Nadat je de bosuitjes in zo dun mogelijke reepjes en de halve peper (of een hele peper) fijn hebt gesneden meng je de wortel, sojaboontjes, kiemmix en sushiazijn. De rijstvellen week je een minuutje in koud water. Daardoor worden ze zacht en scheuren ze minder snel.

Opmaak van de rol

Op elk rijstvel leg je een paar bloemen omgekeerd neer en verdeel je een klein deel van de groente mix. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het geheel zo strak mogelijk op. Hoe strakker, hoe mooier de rol. Serveer de ponzu ernaast om in te dippen.