HMN: ultieme verzorging van de mannenhuid

HMN skincare

Als het aankomt op verzorgingsproducten voor je huid is het lastig om iets te vinden wat echt bij jou past. Zeker als het gaat om producten voor mannen. Het nieuwe merk HMN biedt een oplossing.

HMN is ontstaan nadat twee jonge Amsterdamse ondernemers in het huidige aanbod niet echt konden vinden wat ze zochten. Ze besloten daarom zelf iets te ontwikkelen. Dat is dus het HMN geworden. Dit merk weet zich op een aantal punten sterk te onderscheiden van overige merken op de markt: betaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en effectiviteit.

Ervaring

De beide mannen achter HMN gingen niet geheel blanco het avontuur aan, maar hadden al flink wat ervaring plus een netwerk. Zo importeert de moeder van Constantijn van der Meer sinds tijden hoogwaardige bio-organische producten en helpt Constantijn zelf al jaren binnen dit familiebedrijf. Martin Ruben vult dit mooi aan met commerciële en organisatorische ervaring bij onder andere Brouwerij de Eeuwige Jeugd en festivals als Het Amsterdams Verbond en By the Creek.

Belangrijk bij HMN is dat het product ook echt goed moet zijn. Niets is zo frustrerend als verzorgingsproducten die niet doen wat ze beloven. Om kwaliteit en effectiviteit te garanderen werkt HMN met uitsluitend hoogwaardige ingrediënten die organisch worden geteeld in het zuiden van Italië. De grondstoffen worden uit de planten gehaald door middel van zogenaamde cold pressing. Veel merken maken in dit deel van de productie gebruik van verhitting, wat de kwaliteit niet ten goede komt.

Combineren

Het assortiment van HMN bestaat uit 3 producten die je naast elkaar moet gebruiken voor de allerbeste verzorging van je huid én voor bescherming tegen de elementen. Deze producten zijn: een cleanser met hyluronzuur, een hydraterende booster met mineralen en antioxidanten en een dagcrème met SPF30. Gebruik ze samen voor het beste resultaat. In de ochtend begin je met de cleanser, booster en dagcrème. Voordat je naar bed gaat herhaal je het ritueel met alleen de cleanser en booster. Beide keren ben je binnen 5 minuten klaar.

Van HMN mocht ik de producten testen. Hiertoe ontving ik een mooie reisetui met daarin de 3 producten uit de range van HMN. Wat direct opvalt is dat het design minimalistisch is met een mooi en rustig kleurenpalet. De flacons zijn stevig en hebben aan de bovenzijde een ingebouwd pompje voor de dosering. Je hebt namelijk maar weinig nodig.

Makkelijk

De cleanser smeert goed uit en geeft na het afspoelen met koud water (of onder de douche) direct een fris gevoel. De booster trekt vervolgens makkelijk in en laat geen vettige huid achter. Hetzelfde gaat op voor de dagcrème met SPF. Ook deze is makkelijk aan te brengen en trekt snel in je huid.

Na de eerste keren viel op hoe goed mijn huid op de producten van HMN reageerde. Mijn huid is zogenaamd gecombineerd en is lastig te verzorgen. Zo is het grootste deel van de huid in mijn gezicht erg droog, maar is mijn neus juist het tegenovergestelde. Zodra ik een crème op mijn neus smeer, wordt de huid binnen enkele uren vettig en glimmend en ontstaan er vaak ook puistjes. Een reden om dit deel van mij gezicht over te slaan.

Goed werk

Bij het gebruik van HMN heb ik voor het testen mijn hele gezicht meegenomen in de routine. Dus ook mijn neus. Vol verbazing merkte ik dat de huid rustig bleef en na een paar dagen zelfs begon op te knappen. Ook voelde mijn huid overdag minder droog en trekkerig. Ik kan dus uit eigen ervaring vertellen dat de producten goed hun werk doen. Fijn om een merk als HMN te ontdekken na een lange zoektocht langs dure merken, potjes van de drogist en heel veel dat daartussen zit.

HMN is te koop via hun eigen website. Ik kan je van harte aanraden om voor de HMN Essential Kit te gaan. Deze bevat alle producten samen met een mooie toilettas. Op de website van HMN Skincare kun je ook uitgebreide informatie over alle producten lezen en reviews van enthousiaste gebruikers zien.

HMN skincare

HMN skincare

HMN skincare