Review: Philips OneBlade 360

Philips OneBlade 360 Veel mensen denken dat er op het gebied van scheren maar twee verschillende opties zijn: met een mesje of met een scheerapparaat. Philips laat met de OneBlade 360 zien dat er ook een mooie middenweg is.

De OneBlade 360 oogt als een compact scheerapparaat, maar dan wel eentje waar je wegwerpmesjes op kunt zetten. Als je echter goed kijkt naar het gehele apparaat dan zie je dat de mesjes er anders uitzien dan dat je gewend bent van de reguliere merken. In plaats van een aantal horizontaal geplaatste mesjes heeft de OneBlade een soort raster van mesjes. Voeg daarbij de mogelijkheid van het apparaat zelf om 200 trillingen per seconde te maken en je kunt met recht spreken van een uniek apparaat.

Scheren en trimmen

Volgens Philips kun je de OneBlade 360 werkelijk overal voor gebruiken. Er is een mesje speciaal voor de baardgroei en een ander mesje voor de rest van je lichaam. Met behulp van een bijgeleverd opzetstuk kun je ook nog eens de lengte bepalen. Je gebruikt de Philips OneBlade 360 dus niet alleen voor scheren, maar ook voor trimmen. Ik nam de proef op de som om te testen hoe dat in de praktijk werkt.

Zelf ben ik vaak te lui om me netjes te scheren. Als ik geen belangrijke afspraken heb of mijn baardgroei niet zat ben dan laat ik het gewoon staan en groeien. Dat deed ik ook om dit scheerapparaat te testen. Een baard van dik anderhalve week leek me geschikt om de OneBlade 360 te testen. Normaal gesproken krijg ik zo’n baard niet in één keer weg met een mesje of een regulier scheerapparaat. De Philips OneBlade 360 gleed echter met gemak door het baardhaar. Binnen een paar minuten was ik klaar.

Relaxed

Het mooiste hiervan was dat mijn huid ook nog eens heel relaxed reageerde. Scheren zorgt vaak voor een rode en geïrriteerde huid en soms ook wat wondjes. Dat was hier absoluut niet het geval. Heel erg fijn. En dat allemaal zonder water en scheerschuim te gebruiken. Het enige minpunt wat ik zo kan noemen is dat de haartjes vlak onder mijn neus lastig weg te scheren waren. Dat gaat handiger met een regulier mesje.

Wat betreft de rest van het lichaam: daar merkte ik dat het beveiligde mesje zorgt dat het allemaal net even want minder precies gaat. Het feit dat je ook niet goed in de spiegel kan kijken heeft daar ook wel wat mee te maken. Het scheren gaat over het algemeen best oké, maar ik denk dat ik de OneBlade vooral ga gebruiken voor mijn gezicht. Daar heeft dit scheerapparaat momenteel de voorkeur boven scheermesjes en mijn dure scheerapparaat. Philips OneBlade 360