Huawei breidt audio-collectie uit met de FreeBuds 4i

Huawei breidt audio-collectie uit met de HUAWEI FreeBuds 4i

Afgelopen jaar stak ik niet onder stoelen of banken dat ik vond dat HUAWEI als nieuwkomer op de markt van draadloze oordopjes erg hoge ogen gooide. Naast de uitstekende FreeBuds Pro roemde ik ook de FreeBuds 3i, die actieve noise cancelling hebben tegen een lage prijs. Vandaag kondigt het Chinese concern aan dat hun opvolger, de FreeBuds 4i, inmiddels klaarstaan voor lancering.

Qua design zien we niet veel nieuws, anders dan dat het doosje meer naar de vorm van de Pro variant en de originele FreeBuds is toe bewogen. Veel van de sterke kanten van de FreeBuds 3i zijn bewaard gebleven, zoals de hoge kwaliteit van de microfoon voor telefoongesprekken. Deze wordt nog meer aangescherpt door de dual mics in een schacht ontwerp te plaatsen waardoor er minder windgeluid wordt opgepikt. De grootste verbeteringen zitten echter aan de binnenkant.

Awareness mode

Zo maken deze nieuwe oordopjes gebruik van een Awareness mode, die ingeschakeld kan worden met simpele aanraking. Dit verandert het niveau van de noise cancellation, zodat de omgeving gehoord kan worden zonder de dopjes uit te hoeven nemen. Daarbij hebben de FreeBuds 4i een batterijduur van 6,5 uur aan bellen of zelfs 10 uur aan het afspelen van muziek. Zoals zijn voorganger zorgt de snellaadtechnologie ervoor dat er met 10 minuten laden weer 4 uur kan worden afgespeeld.

De HUAWEI Freebuds 4i zijn vanaf 26 maart beschikbaar in Nederland voor 79,99 euro in onder andere de HUAWEI Store.

Sander Noordijk

Huawei breidt audio-collectie uit met de HUAWEI FreeBuds 4i

Huawei breidt audio-collectie uit met de HUAWEI FreeBuds 4i