Wees creatief met de Huawei MatePad 11

Huawei MatePad 11

In de markt van tablets domineert Apple met de iPad, maar dat neemt niet weg om toch af en toe te kijken wat andere merken doen. Zo blijkt de MatePad 11 van Huawei een prima alternatief. Zeker voor creatievelingen.

Om dat zelf te ervaren waren we op een Huawei Event in Berlijn waar een reeks nieuwe producten werden getoond, maar waar de Huawei MatePad 11 en de Huawei MatePad Pro centraal stonden. Hierbij werden de sterkste punten uitgelicht door aan de slag te gaan met twee Duitse tekenaars.

Allereerst schoven we aan bij een lokale anime-tekenaar die uitlegde hoe eenvoudig de eerste stappen in het tekenen van typische anime-personages kunnen zijn als je een paar basisstappen volgt. Met het scherm op schoot en de Huawei M-Pencil in de hand lukte het ons al snel om portretten te tekenen die best goed waren voor iemand die normaal nooit tekent.

M-Pencil

De M-Pencil is een digitale pen of potlood die naadloos samenwerkt met de MatePad. Zodra deze twee met elkaar verbonden zijn (wat heel simpel gaat) krijg je in het tekenprogramma Sketchbook echt bizar veel opties voor het gebruik van de M-Pencil. Zo tover je deze heel eenvoudig om in een potlood, pen, stift, kwast, penseel of spuitbus. Diktes, kleuren, textuur echt alles is aan te passen. Ook fijn is dat je in Sketchbook heel eenvoudig met meerdere lagen kunt werken, waardoor je bijvoorbeeld eerst een schets maakt en vervolgens in een laag erover deze uitwerkt. Ben je klaar dan verwijder je eenvoudig de schets.

Huawei MatePad 11
Workshop Anime tekenen op de MatePad

Een beroemde Duitse cartoonist die op deze manier werkt is Michael Holtschulte. In Duitsland is hij zeer populair vanwege zijn droogkomische cartoons waarin de dood (een soort Magere Hein) een hoofdrol speelt. Tijdens een workshop laat hij zien hoe hij eenvoudig met de MatePad en de M-Pencil de lagen van zijn tekeningen aanbrengt. In tegenstelling tot potlood en papier mogen hierbij fouten gemaakt worden of ideeën aangepast. Aanpassingen maken is eenvoudig.

Als we Michael zo aan het werk zien en zelf ook een poging doen om wat te tekenen valt op hoe soepel de MatePad draait en hoe fraai het scherm is. Een mooie bijkomstigheid van het scherm is dat deze helder is zonder daarbij te veel gebruik te maken van blauw licht. Je kunt dus lang werken op de Huawei MatePad zonder last van je ogen te krijgen.

Luidsprekers

Hoe goed het scherm is blijkt als we deze gebruiken om online wat filmpjes te kijken. Daarbij komt ook een ander sterk punt van de MatePad 11 naar voren: het geluid. De vier ingebouwde luidsprekers van Harman/Kardon zorgen voor een prachtig én krachtig geluid. Samen met het scherm dat vriendelijk is voor je ogen maakt dit de perfecte tablet voor gamers, streamers en bingers.

We schreven eerder al enthousiast over het potentieel van Harmony OS, het nieuwe besturingssysteem van Huawei. Ook de MatePad 11 draait op Harmony OS en dat zorgt dat deze perfect communiceert met andere apparaten die dit systeem aan boord hebben. Zo swipe je eenvoudig bestanden van je smartphone naar deze tablet of gebruik je simpel de MatePad als tweede scherm bij een MateBook. De manier waarop apparaten met elkaar verbonden zijn door Harmony OS is echt indrukwekkend.

Apps

Hoe goed Harmony OS ook is, het is een kleine speler in vergelijking met Android of iOS. Dat zorgt dat het aanbod aan bijvoorbeeld apps echt nog aan de magere kant is. Iets waar je wel rekening mee moet houden als je gaat kiezen voor een tablet van Huawei. Qua specificaties kan het moeiteloos elke concurrentie aan of is het zelfs beter dan anderen. Zeker als je kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Qua app-gebruik kan het beter. Ook de advertenties in de App-store zijn irritant en overbodig.

Zoek je echter een tablet om op te tekenen, schetsen, ideeën uit te werken of op te slaan? En wil je verder gewoon mailen, typen, surfen en streamen, dan is de Huawei Matepad 11 nagenoeg perfect. Zeker in combinatie met de verbluffend goede M-Pencil of het toetstenbord dat je op de Matepad kan aansluiten. Op die manier heb je een compacte allrounder die heel veel kan en een erg goed beeld en geluid geeft. De Huawei Matepad 11 is perfect voor alle creatievelingen.

MateView GT

Naast het tekenen en schetsen met de MatePad kregen we in Berlijn ook de kans om de Huawei MateView GT uit te proberen. Samen met een van de beste FIFA-spelers van Duitsland speelden we een paar potjes voetbal op een PS5 die op een MateView GT was aangesloten. Het gebogen scherm en de bijgeleverde soundbar maakte dit tot een perfecte monitor voor gamers. Ook voor veeleisende gamers. Zo stond er bijvoorbeeld ook een opstelling met drie gekoppelde MateViews en een racestoel voor de ultieme ervaring met F1 2021 op een Xbox Series X.

Huawei heeft me deze dag weer aangenaam weten te verrassen. Het is alleen niet meer het merk dat alleen smartphones maakt, maar weet het assortiment steeds verder uit te breiden met apparaten waar echt over is nagedacht.

Huawei MatePad 11
Huawei event Berlijn
Huawei MatePad 11
Na een paar minuten hadden we dit al als resultaat. Niet slecht voor een beginner