Genoeg van je kapotte iPhone?

iPhone
Foto: Bagus Hernawan/Unsplash

Iedereen met een iPhone heeft het ooit wel een keer meegemaakt, je toestel is kapot gevallen. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat het complete toestel niet meer werkt. Het kan ook zo zijn dat alleen het scherm kapot is.

Tegenwoordig kom je overal wel mensen tegen met beschadigde iPhones, dit kunnen een aantal barsten in het scherm van hun smartphone zijn, maar ook andere beschadigingen. Bij de één is het erger dan bij de ander. In sommige gevallen kun je niet eens meer zien van wie je een berichtje krijgt. Naast een kapot scherm, zijn er veel andere onderdelen die ook kapot kunnen gaan. Herken je jezelf hierin? Gelukkig zijn er tal van oplossingen om het probleem op te lossen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op een aantal oplossingen en de voordelen ervan.

Repareer je eigen iPhone

Hou je van zelf ondernemen en geld besparen? Dan kun je misschien eens proberen je iPhone zelf te repareren. Op het internet zijn er veel reparatiehandleidingen te vinden die jou kunnen helpen bij het repareren van je eigen iPhone. Probeer eerst te achterhalen wat er precies kapot is. Is het beeldscherm van je iPhone kapot, is het je dock-connector of toch de oor speaker? Nadat je achterhaalt hebt wat het probleem is, kun je opzoek gaan naar de juiste reparatiehandleiding. Het is handig om een reparatiehandleiding te zoeken die wordt ondersteunt door middel van beeld. Hierdoor is het makkelijker om de verschillende stappen te volgen die nodig zijn om tot een volledige reparatie te komen. In de handleiding zal ook naar voren komen welk gereedschap je nodig zult hebben tijdens het reparatieproces. Probeer alle stappen zo zorgvuldig mogelijk na te gaan, om geen onnodige fouten te maken.

Stuur je iPhone op ter reparatie

Een andere oplossing voor je kapotte iPhone is het ter reparatie opsturen naar een reparatiebedrijf. De specialisten van zo’n bedrijf staan vaak direct klaar om je iPhone vakkundig te repareren. Het is voor jou belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken op een aantal punten. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen voor de verschillende reparaties. Let dus goed op dat je niet te veel betaald voor een bepaalde reparatie. Naast de prijs, is het handig om de aanbieders te vergelijken op basis van de klantbeoordelingen. Zeg nou zelf, wat is betrouwbaarder dan de ervaringen die andere klanten hebben gehad met een bepaalde aanbieder?

Mijn iPhone is niet meer te redden, wat nu?

In een aantal gevallen zal het voorkomen dat de iPhone niet meer te redden is. Ooit gedacht aan het kopen van een refurbished iPhone? De refurbished iPhones zijn momenteel zeer populair, elk model is namelijk wel refurbished te verkrijgen. De meest populaire refurbished iPhones zijn de iPhone 6, 7 en de gereviseerde iPhone 8. Dit komt door de gunstige prijs. Je bespaart namelijk flink op de aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe iPhone uit de winkel. Als voorbeeld nemen we de Apple iPhone Xs, deze is nieuw te verkrijgen voor €810 terwijl de iPhone Xs Max gereviseerd al te verkrijgen is voor €699. Dat is €111 dat je eenvoudig en snel kunt besparen en aan de kant kunt leggen voor andere uitgaven. Naast de flinke prijsbesparing, bespaar je ook nog eens het milieu door het kopen van een refurbished iPhone. Je kiest namelijk voor een duurzaam alternatief voor een nieuwe iPhone uit de winkel en geeft het toestel een tweede leven.

Nu je op de hoogte bent van de verschillende oplossingen en de voordelen ervan, is het tijd voor jou om de afweging te maken of je je kapotte iPhone zelf repareert, laat repareren of besluit om toch een andere iPhone te kopen.