Kengo Kuma ontwerpt opvallend museum

Kadokawa Culture Museum
Foto’s © Kadokawa Culture Museum

Eerdaags opent net buiten Tokio het splinternieuwe Kadokawa Culture Museum. Het opvallende gebouw dat het museum moet huisvesten is ontworpen door architect Kengo Kuma.

Het museum maakt onderdeel uit van een groot bouwproject met de naam Tokorozawa Sakura Town. Zoals de naam al zegt, zullen hier heel veel kersenbomen worden geplant. Daarnaast komt er dus ook een museum, een hotel in anime-stijl, winkels, restaurants, een tempel en gebouw voor evenementen. Al deze gebouwen zijn ontworpen door Kengo Kuma en zijn team.

Monoliet

Dat dit allemaal heel bijzonder gaat worden, blijkt wel uit de foto’s die het Kadokawa Culture Museum heeft gedeeld. Het gebouw bestaat uit 20.000 blokken graniet en heeft een bijzondere vorm die bij iedereen andere associaties oproept. Sommige vinden het op een monoliet lijken, anderen op een kasteel.

Het veelhoekige gebouw bestaat uit vijf verdiepingen en heeft aan de binnenkant een tuin, een galerie, twee musea en een café. Over hoe het interieur eruit gaat zien is nog niet veel bekend, behalve een ontwerp voor een spectaculair ogende bibliotheek op de vierde etage. Deze kan ook dienst doen als theater.

Als alles volgens plan gaat is op 1 augustus een soft launch van het Kadokawa Culture Museum en op 6 november de officiële opening.

Kadokawa Culture Museum

Kadokawa Culture Museum
Foto: © KKAA/kajima corporation, courtesy of Kadokawa Culture Museum

Kadokawa Culture Museum

Kadokawa Culture Museum

Kadokawa Culture Museum

Kadokawa Culture Museum