Keukeninspiratie anno 2021

Foto: Grando

Het jaar 2021 staat ook wel bekend om zijn perfectie in het interieur. Dit komt ook sterk naar voren wanneer het om keukens gaat. De oorzaak hiervan is eigenlijk best voor de hand liggend. Doordat we zoveel thuis hebben gewerkt zijn we met een kritische blik naar ons interieur gaan kijken. In dit artikel praten we je bij over alle keukentrends van het jaar 2021. Hiermee hopen wij jou te voorzien van een goede dosis inspiratie!

Kleur in de keuken

Wie kan ons de trends beter vertellen dan keuken- en badkamergigant Grando? Precies, niemand! Zij vertelden ons dat het toevoegen van kleur in de keuken een grote trend is. Kleurrijke keukens zijn ontzettend populair en daarmee lijken de witte keukens van de baan geschoven. Wellicht voelt het spannend om kleur toe te voegen in je keuken, maar wij kunnen dit alleen maar aanraden. Van unieke tegels tot gekleurde kastjes, in elk element zien we kleur terug.

De keuken centraal

Deze trends is al iets langer gaande, maar nog steeds erg populair. De keuken dient tegenwoordig vaak als centraal punt van de woning. Denk aan een grote leefkeuken die één geheel is met de woonkamer. De keuken is dan ook niet meer alleen geschikt voor koken, maar ook voor werk, een borrel of een diner. Een goed voorbeeld om jou wat keuken inspiratie te geven is door het werkblad over te laten lopen in een dinertafel. Zo smelten de verschillende ruimtes goed samen en bovendien vinden wij dit ook erg gezellig.

Natuurlijke materialen

Het aardse kleurenpalet zien we veel terug in interieurtrends van 2021. Wat naast deze kleuren veel gebruikt wordt zijn natuurlijke materialen, zoals een houten keukenfront of het gebruik van natuursteen. De natuurlijke materialen geven een bijzondere touch aan de keuken. Daarnaast kan hout ook zorgen voor een samenhang tussen anderen meubelen of de vloer. Er zijn ontzettend veel opties om natuurlijke materialen toe te voegen.

De binnenkant van de keuken

Naast bovengenoemde trends valt ons nog een ding op. Namelijk de inhoud van de keuken. We zien dat dit afgelopen jaar onderdeel is geworden van het design. Keukenkastjes dienen niet alleen functioneel te zijn, maar ook de perfectie van de buitenkant zien we ook steeds meer terug aan de binnenkant. Steeds meer luxe indelingen zijn mogelijk. Dit maakt het natuurlijk niet makkelijker, maar we hopen jou in ieder geval van een hoop keuken inspiratie te hebben voorzien. Succes met het vinden van jouw droomkeuken!