Luxe sneakers van Mason Garments

luxe sneaker

Het aanbod in sneakers is tegenwoordig enorm. Vaak denken we bij het woord sneakers aan sportschoenen van een bekend merk, maar er is meer dan dat. Zo zijn er ook luxe designer sneakers voor heren, zoals van het merk Mason Garments.

Volgens onderzoekers stamt het woord sneakers uit minstens 1887. In dat jaar verscheen er in de Boston Journal een artikel waarin jongeren hun tennisschoenen sneakers noemen. Dit omdat ze dankzij de rubberen zool heel geruisloos konden rondsluipen. Handig op bijvoorbeeld een kostschool of internaat.

Inmiddels is het woord flink ingeburgerd en staat het nog steeds voor comfortabele schoenen met een dikke rubberen zool. Als je het geluid van de voetstappen tussen een drager van een paar sneakers en een klassieke schoen vergelijkt, dan is het verschil enorm. Sneakers zijn inmiddels zo populair dat ze allang niet meer alleen voor sport zijn. Veel merken maken onderscheid tussen de schoenen die echt voor sporten bedoeld zijn en lifestyle-modellen.

Rendi Aditia

Ook zijn er merken die zich helemaal niet op sport richten en alleen maar mooie en luxe sneakers maken die je elke dag kunt dragen. Gewoon voor op je werk, school of een feestje. Een van die merken is Mason Garments. Dit merk is in 2012 opgericht door ontwerper Rendi Aditia. Hij zag een gat in de sneakermarkt voor schoenen die tussen de sportmerken en de extreem luxe modehuizen inzit.

Alle sneakers van Mason Garments worden ontworpen in Nederland en gemaakt in Italië. Hierbij worden luxe materialen van hoge kwaliteit gebruikt. Ook worden de sneakers gemaakt met behulp van hoogwaardige technieken die de Italiaanse schoenmakers onder de knie hebben. Bijvoorbeeld de Sacchetto, een techniek waarbij de binnenzool en voering direct in de bovenkant worden genaaid. Hierdoor krijg je een schoen die als een soort handschoen om je voet sluit. Een groot verschil met een paar sneakers van een sportmerk die veelal uit grote fabrieken in lagelonenlanden komen.

Verschil

Heb je eenmaal een paar schoenen van Mason Garments aan je voeten gehad, dan weet je direct het verschil tussen een sportschoen en een luxe sneaker. Bovendien steun je met de aankoop van een paar van deze sneakers een Nederlandse onderneming in plaats van een Amerikaanse of Duitse multinational en weet je zeker dat degene die de schoenen heeft gemaakt een eerlijk loon krijgt en goede werkomstandigheden heeft.

Daarnaast zijn de luxe sneakers van Mason Garments ook erg stijlvol om te zien. Je ziet dat ze gebaseerd zijn op klassieke sportschoenen, maar dan met een luxe en comfortabele upgrade.

luxe sneaker