Bekijk de complete collectie van Parra voor Nike

Piet Parra voor Nike
Air Max 1

Vorige week kwamen met het nieuws dat ontwerper Piet Parra weer aan de slag was gegaan voor Nike. We toonden je daarbij foto’s van de door hem ontworpen Nike Air Max 1. Inmiddels is er officieel nieuws hierover van Nike en blijkt dat de collectie uitgebreider is.

Naast de Air Max 1 komt op 21 juli ook een door Parra ontworpen Zoom Spiridon en een trainingspak uit. Ook kunnen vrienden en familie van Parra en Nike getrakteerd worden op een net even andere versie van de Air Max 1. Het opvallendste verschil tussen de retailversie en die voor Friends & Family is het ontbreken van de swoosh bij die laatste.

Kleuren

Voor Parra is deze samenwerking beduidend anders dan zijn eerdere ontwerpen voor Nike. Toen ging het vooral om het bij elkaar zoeken van coole kleuren. De Nike Air Max 1 x PARRA ‘Albert Heijn’ is daarvan het beroemdste voorbeeld. Deze keer waren de tekeningen van Parra de basis voor het ontwerp. De schoenen en kleding sluiten daarom ook veel beter aan bij het grafische werk dat we van Piet Parra kennen.

Piet Parra voor Nike
Air Max 1 F&F
Piet Parra voor Nike
Zoom Spiridon

Piet Parra voor Nike