Mandibules: geniale gekte met een enorme vlieg

Mandibules

De films van Quentin Dupieux staan bekend om de absurde verhalen en personages. Zijn nieuwste creatie Mandibules is daarop geen uitzondering. In deze film draait alles om een enorme vlieg met bijzondere talenten.

De vlieg duikt op in de kofferbak van een auto die door de twee sukkels Jean-Gab en Manu wordt gestolen. Als de de vlieg ontdekken weten ze niet precies wat ze ermee moeten doen, maar ze begrijpen wel dat dit de kans is om van geldzorgen af te komen. Als ze pech krijgen met de auto worden ze opgepikt door een groep vriendinnen die in de veronderstelling zijn dat de twee oude schoolvrienden zijn.

Gratis luxe

In de riante villa met zwembad van de dames proberen Jean-Gab en Manu de vlieg te dresseren en tegelijkertijd te genieten van de gratis luxe. Maar door hun sulligheid én de extreme omstandigheden gaat dat vanzelfsprekend niet goed. Mandibules is hiermee een zomerse en vooral absurdistische film die klassieke thema’s uit de cinema door elkaar gooit om er iets geks van te maken.

Hiermee is het dus wel een film voor de liefhebber. Er zullen ook een hoop kijkers zijn die zich vreselijk zullen irriteren aan de film, het rare verhaal en de eigenaardigheden van de personages. Wie echter bekend is met het werk van Dupieux of open staat voor een afwijkende, rare film zal zich prima vermalen met Mandibules. Je kunt het vergelijken met de muziek die Quentin Dupieux maakt onder de naam Mr. Oizo., eigenaardig en eigenzinnig.

Mandibules

Mandibules