Menselijke honden op grappige luciferdoosjes

Grappige luciferdoosjes

In 2018 maakte kunstenaar Arna Miller een geweldige serie luciferdoosjes met daarop katten met menselijke trekjes. Haar man Ravi Zupa neemt het stokje over middels een soortgelijke serie, maar dan met honden.

De inspiratie ligt ook dit keer weer bij een kunstvorm die je bijna niet meer ziet. Er was namelijk ooit een tijd dat een luciferdoosje een zeer geschikt medium was om reclame op te plaatsen. Op een beperkt stukje ruimte moest dan de boodschap worden aangebracht.

Aansteker

Heden ten dage is het aantal rokers flink afgenomen. Bovendien gebruiken de mensen die nog wel roken over het algemeen liever een aansteker in plaats van lucifers. Het feit dat nog iedereen lucifers kent, maar vrijwel niemand ze gebruikt, was voor Miller en Zupa een reden om met dit medium aan de slag te gaan.

In plaats van een reclame staat er nu een afbeelding van één of meerdere honden op het doosje. Samen met de bijbehorende tekst vertellen ze een verhaal. De honden in kwestie hebben sterke eigenschappen die zowel aan honden als mensen kunnen worden toegeschreven. Via de website van Ravi Zupa is dit werk te koop. Je kunt kiezen uit een origineel doosje of een grotere print.

Grappige luciferdoosjes

Grappige luciferdoosjes

Grappige luciferdoosjes