5 tips om meer groen toe te voegen aan je tuin

groene tuin

De zomer is de warmste tijd van het jaar! We willen dan ook volop kunnen genieten van het lekkere weer. Een manier waarop we dit kunnen doen is door lekker naar het strand te gaan. Alleen zul je merken dat het er tijdens de warme dagen heel druk is. Daarnaast kan het lastig zijn om heel actief te zijn, omdat de hitte het niet toelaat. Het is dan fijn als je lekker dichtbij huis vanuit je tuin kunt genieten van de zomer. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat je tuin er naar wens uitziet. Dit kun je doen door meer groen toe te voegen. Wil jij weten hoe je dit eenvoudig kunt doen? Lees dan snel verder!

Je eigen gazon

Heb jij altijd al je eigen gazon willen hebben? Dan is dit hét moment om eindelijk die droom waar te maken. Je kunt dit namelijk eenvoudig doen. Je kunt beginnen met graszaad bestellen. Daarna is het een kwestie van de zaadjes zaaien, water geven en wachten tot de het gras begint te groeien.

Groene daken

Heb jij een leuk tuinhuisje? Of een overkapping in de tuin? Misschien wil je het dak van je huis meer kleur geven? Dan kun je ook ervoor kiezen om een groendak te maken. Dit kun je voor elkaar krijgen met sedumdak pakketten. Een sedum dak zorgt er niet alleen voor dat je daken er prachtig uitzien, maar ze zorgen er ook voor dat daken langer goed blijven en dat het in de winter lekker warm in huis blijft.

Fruitbomen

Een andere manier waarop je meer groen in je tuin kunt verwerken is door je favoriete fruitbomen te planten. Vanaf de lente zullen ze volop in bloei staan. Daarnaast kun je door het zomerseizoen heen genieten van heerlijk vers fruit. Je kunt het fruit natuurlijk gewoon zo opeten, maar je kunt er ook heerlijke taarten of koekjes mee bakken. Je kunt er ook familie en of vrienden blij maken en samen van gezonde snacks genieten.

Planten en bloemen

Als laatste hebben we twee tips samengevoegd, omdat je planten en bloemen heel goed samen kunt combineren. Hierbij is het belangrijk dat je jouw favoriete planten en bloemen uitkiest. Passen ze niet zo mooi bij elkaar? Dan kun je natuurlijk altijd om advies vragen. Zijn de planten en bloemen wel een mooi geheel? plaats ze dan gelaagd in de tuin voor een esthetisch aangenaam effect.

Kortom, kun je jouw tuin helemaal zomerklaar maken door het op te fleuren met groen. Dit kun je doen door middel van een gazon in je tuin. Daarnaast kun je ook de daken of overkappingen in de tuin groener maken met sedum. Vergeet niet je favoriete fruitbomen in de tuin en mooie planten en bloemen voor een esthetisch aangenaam effect.