OnePlus 8T Concept

Dat OnePlus mooie telefoons maakt, staat als een paal boven water. Van hun meest uitgedoste 8 Pro tot de meer middenreeks georiënteerde Nord of budget N10 5G: alle toestellen ogen fraai. Heel af en toe laat het Chinese concern ons zien wat de toekomst brengt en deze maand is dat het geval met de OnePlus 8T Concept.

Concept-telefoons zijn niet nieuw. Vorig jaar nog, zagen we een OnePlus telefoon waarbij het glas aan de voorkant kon veranderen van kleur, waardoor de camera ‘verdween’ in het design. Ditmaal wordt de techniek een stapje verder genomen in dat het de achterzijde van het toestel kan laten veranderen van kleur.  Hetgeen OnePlus Electronic Color, Material and Finish (ECMF) noemt, is aangebracht op de excellente OnePlus 8T in de vorm van een fraai design op de achterzijde van het toestel. Veranderende spanning op het glas kan de kleur veranderen van een diepblauw naar een lichte vorm van zilver.

Horizontal Light

Hoe komt dit tot uiting dan? Zoals OnePlus het ziet, kan dit een nieuw concept zijn om notificaties over te brengen. Waar de piepjes en lichtjes al ruim bekend zijn, zal je misschien niet weten dat de meeste OnePlus toestellen de zijkanten van het scherm kunnen oplichten in een functie die Horizon Light genoemd wordt. Met het doorvoeren hiervan naar het fysieke materiaal zou je op deze manier de gebruiker ook kunnen informeren wanneer het toestel met de rug omhoog op een tafel ligt.

Daarbij combineert deze concept-telefoon de ECMF technologie met mmWave. De technologie geleend van 5G, leidt tot Reactive Sensing. Waar dit de gebruiker feitelijk toe in staat stelt, is om bepaalde acties met handgebaren te ondernemen en om je ademhaling mee te controleren. Handgebaren zijn niet nieuw natuurlijk, al laat de demo mooi zien hoe je een gesprek zou kunnen aannemen of afwijzen zonder ooit het toestel op te pakken – ook als deze met het scherm op tafel ligt.

Al met al is het natuurlijk maar zien of deze tech het naar de hoofdlijnen van de telefoonreeks haalt, maar voor nu is het een gave blik in wat de toekomst zou kunnen brengen voor OnePlus en andere telefoonmakers.

OnePlus 8T Concept