Overnachten in Gent met Hotelgift

Mixed Grill in Gent

Onlangs gaf Björk een concert in de Vlaamse stad Gent. Omdat dit haar enige show in de Benelux zou zijn, besloten we kaarten te kopen en naar Gent af te reizen. Met behulp van de Hotelgift konden we die nacht blijven slapen in de stad.

In principe is ’s avonds terugrijden vanaf Gent naar Nederland nog wel te doen, maar het is fijner om van zo’n concert een echt uitje te maken. Dus boekten we met de voucher van Hotelgift een kamer in de stad. Zo hadden we nog wat extra tijd om de stad te ontdekken en konden we ook een pintje drinken bij het concert.

Zwembad

Aan het begin van de middag kwamen we aan in de stad. De auto parkeerden we gratis bij een P+R (Wondelgem, tip!) aan de rand van de stad en met tram 1, die direct naast het parkeerterrein stopt, gingen we richting het centrum van Gent. Vanaf de halte bij de beroemde Korenmarkt was het nog geen 5 minuten lopen naar het Novotel Gent. Dit hotel kozen wij vanwege de zeer centrale ligging. De binnentuin met zwembad is een leuke extra.

Er is nog genoeg tijd voor het concert begint, dus gaan we de stad in. Allereerst naar het kantoor van Visit Gent om een CityCard aan te schaffen. Met deze kaart kun je gratis reizen met het openbaar vervoer en alle musea en attracties in de stad bezoeken. Voor we daarmee aan de slag gaan, is het eerst tijd voor een late lunch.

Vegan lunch

Dit doen we bij Le Botaniste, waar je heerlijk vegetarisch en vegan kunt eten. Het prachtige oude pand doet van binnen denken aan een soort apotheek. De gerechten komen van over de hele wereld en zijn vers, gezond en biologisch. Erbij drink je een huisgemaakt sapje, limonade of een biologisch biertje of wijntje. Met mooi weer kun je voor de deur zitten en de voorbijgangers observeren.

Historierijke gebouwen

Gent kent een aantal middeleeuwse torens waarvan die van het Belfort de beroemdste is. Met een moderne lift zoef je zo omhoog naar een balustrade waar je een 360 graden uitzicht over de stad hebt. Met helder weer zie je de zee en dichterbij zijn de andere beroemde torens van de stad te zien.

Mixed Grill in Gent

Een ander beroemd monument uit de middeleeuwen is de burcht Gravensteen, een vrijwel intact kasteel middenin de stad. Met de CityCard wandel je zo naar binnen om vervolgens een route door het gebouw en over de verdedigingswallen te maken. Vanaf daar is heb ook weer een bijzonder fraai uitzicht over Gent. Onderweg leer je van alles over de bewoners en gebruikers van het Gravensteen door de eeuwen heen. Waarschuwing: dit is niet voor tere zieltjes!

Cocktailbar

Na al dat klimmen en klauteren is er behoefte aan een goede borrel. Daarvoor moet je in Gent bij The Cobbler zijn. De ingang is even zoeken. Aan de Graslei moet je eerst een tuintje door en dan binnen een trap op om in de bar te geraken. Daar kun je neerploffen in één van de heerlijke fauteuils of plaatsnemen aan de bar. Alles op de kaart is van hoogstaand niveau en daarom allemaal zeer de moeite waard. Na een rondje heerlijke cocktails bij The Cobbler wippen we nog even Tasty World aan de Hoogpoort binnen voor een heerlijke vegaburger. Vervolgens pakken we de tram richting de locatie van het concert: het beroemde Sint-Pietersplein.

Het Lam Gods

De volgende dag na het ontbijt pakken we nog wat uurtjes om Gent verder te ontdekken. Al eerste gaan we naar De aanbidding van het Lam Gods, een beroemd schilderij en tevens een belangrijk onderdeel van de Gentse geschiedenis. Het veelluik van de gebroeders Van Eyck is een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse schilderkunst.

Nu we het Lams Gods hebben afgevinkt van ons lijstje van dingen die we willen zien en doen in Gent, wandelen we naar het Designmuseum. Daar is nog tot 30 september een mooie overzichtstentoonstelling te zien met werk van Maarten Baas. Hoogtepunten zijn de verbrande meubels, de kenmerkende klokken en een heus circus. Ook de vaste collectie van het museum is erg fijn.

Tegenover het museum lunchen we bij Brooderie Jaffa waar je heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten kunt bestellen. Helaas was de Palestijnse pils op, die had ik graag geproefd, maar een Gentse Gruut smaakt ook prima. Hierna is het tijd om in het hotel de koffer te halen en weer aan de terugreis te beginnen. Het concert van Björk was prachtig, maar het feit dat we nog wat langer van de stad konden genieten maakte het een heuse minivakantie.

Perfect cadeau

Hotelgift is het perfecte cadeau voor reislustige vrienden of familie. Het is veel mooier om een fijne herinnering cadeau te doen dan iets materialistisch. Hotelgift is ideaal, omdat de ontvanger helemaal vrij is om zelf een stad en hotel te kiezen. Er is keuze uit maar liefst 110.000 hotels van ruim 140 bekende ketens.

Mocht je een Hotelgift cadeau krijgen, dan kun je online op zoek naar hotels in je gewenste bestemming. Aan jou de keuze om een paar dagen te logeren in een budgethotel of een luxe nachtje in een mooie suite. Alles is mogelijk. Het is wel slim om te checken of je kiest voor een optie met of zonder ontbijt.

Mixed Grill in Gent

Mixed Grill in Gent

Dit artikel is een samenwerking tussen Mixed Grill en Hotelgift.