Patrice Bäumel en Philips op het ADE

Patrice Bäumel
Patrice Bäumel

Normaal gesproken staat bij het Amsterdam Dance Event de volle dansvloer centraal, maar dit keer niet. Zo organiseerde Philips een heel relaxed evenement met Patrice Bäumel in het Bimhuis.

Het electronicamerk had de DJ gevraagd om een compositie te maken speciaal voor hun nieuwste koptelefoon: de Philips Fidelio L3. Met de L3 wil Philips een plekje bemachtigen in de markt van high-end koptelefoons. Een luistersessie met een speciaal gecomponeerde track is daarvoor een geschikte kennismaking.

Zitzak

Na een inleidend praatje door Bäumel en mensen van Philips gingen we naar een van de zalen van het Bimhuis waar het licht gedimd was en de (dans)vloer was gevuld met zitzakken. Bij elke zitzak lagen een Philips Fidelio L3 en een iPad. Nadat iedereen een plekje had gevonden kregen we het teken dat we op de startknop konden drukken.

Het muziekstuk had als titel Into Light. Patrice Bäumel had zich laten inspireren door de geschiedenis van Philips en dan kom je al gauw uit bij de eerste gloeilampenfabriek in Eindhoven. Daarnaast kun je uit de titel Into Light natuurlijk nog veel meer halen. Het staat ook voor de huidige tijd waarin we met z’n allen smachten naar het licht aan het einde van de COVID-tunnel.

Kraakhelder

Heerlijk liggend op de zitzak met de ogen dicht valt direct op goed de Fidelio L3 klinkt. De muziek van Patrice Bäumel komt kraakhelder binnen en er is heel veel ruimte voor details. En dan te bedenken dat gebruikers van de koptelefoon dit zelf nog kunnen aanpassen via een app. De koptelefoon zit ook lekker dankzij de goed verstelbare hoofdband en het memory foam in de kussens. De schelpen gaan goed om je oor, waardoor je tijdens een luistersessie echt even lekker in je eigen muzikale cocon kunt zitten (of liggen).

Na afloop is het even wennen om je plots weer in de echte wereld te wanen. Een grote grijns op het gezicht van Patrice Bäumel is een van de eerste dingen die we zien. Hij heeft overduidelijk genoten van het feit dat mensen zijn muziek zo goed vonden. En goed vonden klinken. Muziek en techniek versterkten hier elkaar tot een unieke ervaring. We kunnen niet anders concluderen dat Philips met de Fidelio L3 uitermate is geslaagd in het maken van een geweldige koptelefoon.

luistersessie
Zo zag de luistersessie er ongeveer uit.