Proef de supergezonde jabuticaba-bes met Suívie

Suívie

De jaboticaba is een boom die voorkomt in onder andere het zuidoosten van Brazilië. De lokale bevolking roemt de boom vanwege de bessen die zeer veel gezonde eigenschappen bevatten. In Nederland kunnen we sinds kort kennismaken met de jabuticaba-bes dankzij het drankje Suívie.

De lijst met positieve eigenschappen van jabuticaba is behoorlijk lang. Zo heeft de bes ontstekingsremmende effecten en zit deze bomvol gezonde eiwitten, antioxidanten, calcium, ijzer, fosfor en vitamine C. Het mooie aan Suívie is dat de eigenschappen niet teniet worden gedaan door toegevoegde suikers, zoetstoffen, smaakversterkers of conserveermiddelen.

Suívie wordt gemaakt in Zwitserland. Het sap van de bessen mengen ze daar met lokaal zuiver bronwater en voor de smaak een vleugje biologisch appelsap en wat gember. De smaak is subtiel zoet, waarbij de smaken van appel en het frisse druifachtige van de jabuticaba-bes mooi met elkaar in balans zijn. Het is echt een fijn drankje om te drinken. Per 100 ml bevat Suívie 20kcal.

Boost

Als je met regelmaat het sap van de jabuticaba-bes drinkt dan zou dat een boost geven aan je weerstand en ook je huid en je haar knappen ervan op. We hebben een paar flessen geproefd en op basis daarvan is het natuurlijk niet te doen om conclusies op het gebied van gezondheid te trekken, maar we weten wel dat Suívie prima smaakt.

Door daarna nog informatie over de jaboticaba te zoeken kom je al snel op de internationale site van Suívie waar een wetenschappelijk rapport (PDF) over de gezondheidsvoordelen te vinden is. Het zijn dus niet zomaar wat loze claims waar de makers mee komen. Ook de manier waarop dit drankje tot stand komt, is prijzenswaardig. De fabrikant werkt rechtstreeks samen met de boeren in zowel Brazilië als Zwitserland, zodat ze zeker weten dat deze een eerlijke behandeling krijgen. Ook investeert Suívie in het lokale onderwijs en in de gezondheidszorg.

Wil kennismaken met dit unieke, gezonde drankje? Suívie is in Nederland te koop bij Jumbo.

Suívie
Bijzonder aan de bes is dat deze direct op de stam van de boom groeit