Johnnie Walker en de kunst van het blenden

Johnnie Walker Red Rye Finish

Bij Johnnie Walker hebben ze de kunst van het blenden behoorlijk goed onder de knie. Het is niet voor niets het best verkochte whiskymerk ter wereld. De nieuwste blend op de markt is een heel speciale: Johnnie Walker Red Rye Finish.

Er werken in totaal 12 blenders bij Johnnie Walker die maar liefst 5 miljoen vaten met whisky tot hun beschikking hebben. Onlangs is ervoor gekozen om de blenders wat meer te laten experimenteren om zo tot nieuwe smaken te komen. Onder de naam Johnnie Walker Blenders’ Batch series komen er drie verschillende whisky’s op de markt, waarvan de Johnnie Walker Red Rye Finish de eerste is.

Port Dundas

Voor deze whisky is over de grens gekeken en inspiratie gehaald bij whisky’s en smaken uit Ierland, Japan en de Verenigde Staten. De uitdaging was om een bijzondere, maar ook toegankelijke, blend te maken die zeer geschikt is om in cocktails te verwerken. De basis bestaat uit 4 whisky’s, waaronder een romige van de inmiddels gesloten distilleerderij Port Dundas. Ook is er een fruitige single malt van Cardhu. Na het blenden is de whisky eerst in first-fill bourbon-vaten gegaan en daarna in vaten waar Amerikaanse rye-whisky in heeft gezeten.

Johnnie Walker Red Rye Finish

Het resultaat is een zachte en zoete whisky met prettige tonen van fruit en kruiden. Je kunt deze prima puur of on-the-rocks drinken, maar in een cocktail komt deze het beste tot zijn recht. Wil je het simpel houden, mix de Johnnie Walker Red Rye Finish dan met ginger ale, lekker veel ijs en een schijfje sinaasappel. Wil je wat meer experimenteren probeer dan eens dit recept:

Johnnie Walker Red Rye Finish Cider:

  • 25 ml Johnnie Walker Red Rye Finish
  • 150 ml droge cider
  • afvullen met troebel appelsap
  • garneren met schijf citroen

Johnnie Walker Red Rye Finish is nu te koop voor dezelfde prijs als een reguliere Red Label.

Johnnie Walker Red Rye Finish