Heerlijk in slaap vallen dankzij Mr. Belt & Wezol

Sleep Rave
Mr. Belt & Wezol samen met Dr. Els van der Helm. Foto: Samsung

Niet zo lang geleden deden we mee aan de Sleep Rave van Samsung in de Kapel van Hotel Arena. Op de klanken van DJ’s Mr. Belt & Wezol bleven we slapen in een club. Een unieke ervaring.

Alle 30 deelnemers aan de Sleep Rave droegen die nacht (en de twee weken ervoor) de Samsung Galaxy Watch6. Met deze smartwatch kun je heel mooi je slaap tracken. Als je dan een week consequent de Watch6 in je slaap draagt, krijg je een analyse met tips om je slaap te verbeteren. Iets dat echt de moeite waard is om in te investeren. Heel veel mensen kampen namelijk met slaapproblemen. En wie niet goed slaapt, presteert overdag veel minder goed.

Een ding waar veel mensen mee worstelen is het in slaap komen. Stressvolle gedachten en afleiding door de telefoon zijn voorbeelden van factoren die ervoor zorgen dat je niet makkelijk in slaap valt. Dankzij de data die de Sleep Rave (en de periode ervoor) opleverde, hebben Mr. Belt & Wezol in samenwerking met Dr. Els van der Helm een muziekstuk gecomponeerd, Dit stuk kan helpen om beter en sneller in slaap te vallen.

Sleep Rave van Mr. Belt & Wezol duurt anderhalf uur en is iets totaal anders dan wat je van het duo gewend bent. Normaal gesproken zetten de twee de dansvloer in beweging, maar nu doen ze het tegenovergestelde. Het is ook geen muziek die je opzet om even lekker naar te luisteren, maar het is echt iets om je te helpen in slaap te vallen. De track is voor een deel gebaseerd op de DJ-set die de twee deden tijdens de Sleep Rave.

Mr. Belt & Wezol: “Na de Sleep Rave zijn we diep in de gegevens van de Samsung Galaxy Watch6 gedoken om te bepalen welke elementen van de set het meest positieve effect hadden op de slaap van de Sleep Ravers. Op basis daarvan hebben we deze nieuwe track, Sleep Rave, gemaakt. Zo bleek uit de verzamelde data dat de combinatie van elektronische muziek met insectengeluiden de meest effectieve reactie opriep bij de deelnemers. Dit zou wellicht een opmars kunnen beteken voor de ‘techno-krekel’. Wij hopen dat het jongeren in Nederland zal helpen om beter te slapen.”

Samsung Sleep Rave