Review: Philips OneBlade First Shave

Philips OneBlade First Shave

Iedere jonge man of jongeman krijgt er mee te maken: de eerste scheerbeurt. Een bijzonder moment in het leven van een puber. Philips heeft speciaal hiervoor een unieke versie van hun OneBlade-scheerapparaat gemaakt. Deze is de afgelopen tijd getest door mijn zoon.

Zelf ben ik al een tijdje erg enthousiast over de Philips OneBlade 360. Nadat ik eerst jarenlang mezelf nat heb geschoren met traditionele mesjes en daarna een tijdje ben overgestapt op een luxe scheerapparaat ben ik sinds een jaar over naar de OneBlade en die keuze voelt definitief. De OneBlade biedt namelijk de precisie van een scheermesje, maar dan zonder kans op wondjes of irritatie van de huid. Bij alle klassieke opties heb ik altijd wel ergens last van na het scheren en dat is sinds ik de Philips OneBlade gebruik verleden tijd.

First Shave

Toen mijn 14-jarige zoon liet weten dat het wat hem betreft tijd was om zich te gaan scheren, dacht ik meteen aan de OneBlade. Ik was al bijna naar de drogisterij gestapt om een eigen versie van de OneBlade 360 voor hem te kopen, totdat ik een bericht van Philips in mijn mailbox kreeg over de lancering van de Philips OneBlade First Shave. Die moeten we gaan proberen/testen! Na een enthousiast mailtje terug naar Philips was er binnen no time een recensie-exemplaar onderweg.

Na ontvangst was het tijd voor de eerste symbolische scheerbeurt. Deze was binnen no-time gepiept en de reactie was: “Dat ging veel makkelijker dan gedacht”. Wat een verschil met mijn eigen eerste keer, waarbij veel scheerschuim en wondjes een hoofdrol speelden. De Philips OneBlade First Shave deed dus perfect z’n werk tijdens de eerste scheerbeurt. Geen gedoe en geen irritatie.

Microglasparels

Het feit dat de OneBlade (in welke versie dan ook) zo fijn werkt, komt door een aantal punten. Zo is het mesje voorzien van een laag microglasparels, waardoor deze soepeler over de huid gaat en dus minder wrijving en irritatie veroorzaakt. Ook zit het mesje iets minder dicht op de huid, waardoor de kans op irritatie nagenoeg verdwijnt. Je kunt met de OneBlade niet zo glad scheren als met schuim en een regulier mes(je), maar voor mij en mijn zoon is het resultaat meer dan genoeg.

Voor mij persoonlijk is het feit dat ik geen rode hals heb na het scheren echt heel veel waard. Die irritatie en die wondjes die heftig kunnen bloeden wil ik mijn zoon besparen. De Philips OneBlade First Shave is dus echt perfect voor iedereen die gaat beginnen met scheren. Naast het comfort zijn het feit dat de batterij lang meegaat en dat je lang kunt doen met een mesje andere pluspunten. Ook is dit scheerapparaat waterdicht, dus makkelijk af te spoelen. Wil je overigens de OneBlade gebruiken in combinatie met scheerschuim – of gel of onder de douche, dan kan dat ook.

#ShavingSchool

Heeft je puber trouwens toch wat meer informatie over scheren en hoe te scheren nodig, dan is de OneBlade First Shave #ShavingSchool op TikTok een aanrader. Deze online community bestaat uit jonge TikTokkers van over de hele wereld die educatieve content maken voor jongeren die net beginnen met scheren. Denk aan videocontent met grappige scheerfeitjes en how-to-shave-tutorials.

Philips OneBlade First Shave is nu verkrijgbaar op Philips.nl, en bij de Etos en Kruidvat.

Philips OneBlade First Shave