Bang & Olufsen lanceert de prachtige Beosound Balance

Beosound Balance

Design en techniek komen heel mooi samen in de nieuwste luidspreker van Bang & Olufsen: de Beosound Balance. De speaker past perfect in je interieur en geeft een prachtig geluid.

De luidspreker is tot stand gekomen in samenwerking met ontwerper Benjamin Hubert van design studio LAYER. Zijn uitgangspunt was het creëren van de perfecte speaker voor in huis. Hierbij was het belangrijk dat het ontwerp niet zou misstaan in een mooi interieur. Hierdoor kwam Hubert al snel uit bij een minimalistisch Scandinavisch design.

Designobject

De Beosound Balance bestaat uit twee delen: een ronde houten basis en daarboven een deel van textiel en aluminium. Deze materialen worden normaal gesproken vooral bij meubels gebruikt. Hierdoor is de luidspreker een echt designobject geworden. Aan de binnenkant zitten daarnaast heel veel moderne en innovatieve technieken.

Zo kan de luidspreker detecteren als je in de buurt komt. In het aluminium zullen dan de lampjes van de bediening op gaan lichten. Via de lichtgevende pictogrammen of door aanraking van de bovenkant kun je heel eenvoudig zaken regelen als het volume aanpassen, een nummer skippen of de instellingen veranderen.

Focus

De luidspreker kan zowel de kamer vullen met een vol geluid als subtiel op de achtergrond muziek afspelen. Je kunt het geluid ook rondom uit de 7 speakers laten komen of ervoor kiezen op een bepaalde locatie te focussen. Voor alle manieren waarop jij muziek wil ervaren is een instelling te bedenken.

Loop je vervolgens weer weg van de Beosound Balance, dan zullen de lichtjes langzaam doven en zie je alleen het aluminium. Van een afstand kun je de luidspreker ook bedienen via Google Assistant. De Beosound Balance is verkrijgbaar via Bang & Olufsen in twee uitvoeringen: Natural Oak en Black Oak. De verkoopprijs is €2000.

Beosound Balance

Beosound Balance

Beosound Balance

Beosound Balance