Teufel Boomster Go: klein, maar indrukwekkend

Teufel Boomster Go

Het Duitse Teufel is erg sterk in het bieden van veel kwaliteit tegen een scherpe prijs. Hun kleinste mobiele luidspreker, de Boomster Go, is daarop geen uitzondering.

De Teufel Boomster Go is lekker compact van formaat, maar het geluid dat de speaker weet te produceren is groots. Het is opvallend hoeveel geluid eruit komt en hoe vet de bassen daarbij klinken. Een indrukwekkende prestatie van Teufel. Die vette bassen zorgen er wel voor dat de Boomster Go het best tot zijn recht komt bij moderne muziekstijlen als dance en hiphop. Bij subtielere genres als klassiek, jazz of een ingetogen singer-songwriter is de bas soms iets te nadrukkelijk aanwezig. Desalniettemin is het echt bijzonder wat er allemaal uit zo’n kleine speaker kan komen.

Bluetooth

Muziek afspelen gaat via Bluetooth, er is geen andere manier om een apparaat te verbinden met deze kleine Teufel. Wat mij betreft geen enkel probleem, want via mijn smartphone en Spotify heb ik altijd muziek bij de hand. Voor een andere manier van muziek afspelen zul je dus moeten kijken naar een andere luidspreker.

Deze speaker is dus vooral geschikt om mee te nemen, maar kan ook prima dienst doen als luidspreker op een tienerkamer of werkplek. In zo’n geval laat je de oplaadkabel er gewoon inzitten om nooit een lege batterij te hebben. Neem je de Boomster Go mee, dan kun je zo’n 10 uur doen met een volle accu. Dat is dus meer dan voldoende. Wel jammer dat het opladen gaat via micro-USB. Ga je op reis met de Boomster Go, dan moet je dus zorgen dat je wel het passende oplaadkabeltje bij je hebt. Je kunt geen gebruik maken van die van je telefoon, tenzij je een oud model hebt.

Simpel

De bediening is heerlijk simpel. Er zijn vijf knoppen te vinden: eentje om de speaker aan en uit te zetten, een om de verbinding met Bluetooth te maken, een play/pauze-knop en twee buttons voor volume. Meer heb je ook niet nodig. Er is ook geen app waar je deze Teufel mee kunt koppelen, maar om eerlijk te zijn voegen die apps niet altijd iets echt belangrijks toe. Simpel en effectief is hier dus het devies.

Dankzij een strap kun je de speaker makkelijk meenemen of ergens aan ophangen. Ook is het mogelijk om de speaker heel eenvoudig op een fotostatief te zetten. Het beste komt het geluid echter tot zijn recht als je het apparaatje plat op een tafel legt. Ben je in bezit van twee exemplaren van de Boomster Go, dan kun je ze zelfs stereo-pairen.

De Teufel Boomster Go is verkrijgbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren en is te koop van een schappelijke prijs van €89,99.

Teufel Boomster Go