Overal muziek met de Teufel Rockster Cross

Overal muziek met de Teufel Rockster Cross

Teufel staat bekend om zijn hoogwaardige producten voor een scherpe prijs. dat maakt het een interessant merk voor de kritische audioliefhebber. Voor ons een reden om de Teufel Rockster Cross te testen.

De Teufel Rockster Cross is een Bluetooth-speaker die zowel binnen als buiten te gebruiken is. Het stoere uiterlijk zorgt dat de speaker tegen een stootje kan en de stevige draagband maakt dat je de Rockster Cross heel makkelijk mee kunt nemen. Mocht het weer opeens slecht worden of een feestje plots heel wild worden, dan is het goed om te weten dat de luidspreker spatwaterdicht is. Qua uiterlijk is de Teufel Rockster Cross dus dik in orde, maar het gaat natuurlijk om het geluid en het dagelijks gebruik. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: daar valt ook niet veel op aan te merken. Na het uitpakken van de doos gaat de Teufel eerst op het bureau en is deze aangesloten op het stopcontact. Als we later die dag naar buiten gaan is de accu helemaal vol.

Met een volle batterij kun je volgens Teufel zeker 16 uur muziek afspelen. Zo lang zijn we niet achter elkaar buiten geweest, maar we hebben wel het gevoel dat deze indicatie klopt. Na de test is de Rockster Cross hier in huis terechtgekomen in een tienerkamer. Daar is de speaker niet altijd aangesloten op het stopcontact en toch is er nog nooit een klacht gekomen over een lege batterij. Je kunt overigens aan de achterkant zien hoe vol de accu nog is. Naast de aan- en uitknop zitten vier lampjes die de status aangeven. Een handige bijkomstigheid van zo’n goede accu is dat je de Teufel Rockster Cross ook kunt gebruiken als een powerbank.

Aansluiten is simpel

Het koppelen van je smartphone of tablet gaat heel simpel. Het is niets meer dan de Bluetoothknop indrukken en contact maken. Een groot verschil met andere Bleutoothspeakers is dat je twee telefoons tegelijk kunt koppelen en zo meerdere mensen de kans geeft om muziek te selecteren. Leuk voor op een feestje. Het schijnt ook mogelijk te zijn om een tweede Rockster Cross te koppelen voor nog meer volume. Ook is er een klassieke Aux-ingang.

Dat laatste is eigenlijk alleen nuttig op een groot feest, want in principe komt er echt meer dan voldoende geluid uit deze luidspreker. Zowel thuis als buiten kan de Teufel Rockster Cross goed van zich laten horen. Voor buiten is er een speciale stand waarmee je een voller en breder geluid krijgt. Om eerlijk te zijn is deze stand in huis ook fijner. Het geluid is afkomstig uit twee tweeters en een subwoofer, die worden aangestuurd door twee passieve drivers.

Voor de bediening zitten aan de achterkant meerdere knoppen voor bijvoorbeeld volume, pauzeren en skippen. Deze doen wat ze moeten doen, maar om eerlijk te zijn hadden ze ook achterwege gehouden mogen worden. Dit kan immers ook allemaal op je telefoon, vaak net iets handiger, maar er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn die ze wel gebruiken. Handsfree telefoneren kan trouwens ook. Dankzij een ingebouwde microfoon kun je gewoon praten tegen de luidspreker. Grappig als je met een groep vrienden iemand gaat bellen, maar niet echt een essentiële optie.

Conclusie

Met de Rockster Cross heeft Teufel een beestachtig goede speaker voor binnen en buiten gemaakt. Het geluid is dik in orde (mede dankzij Bluetooth aptX) en het uiterlijk is lekker stoer. Je eigen exemplaar aanschaffen kan alleen via de website van Teufel.

Overal muziek met de Teufel Rockster Cross