Tips voor de lekkerste gerechten op de barbecue

lekker grillen

De zomer is aangebroken en dat betekent dat we de barbecue weer uit de garage kunnen pakken. Heerlijk genieten van het lekkere weer en tegelijkertijd smikkelen van beste gerechten van de barbecue.

Het perfect klaarmaken van een gerecht op de barbecue is echter geen fluitje van een cent. Een goed stuk vlees maak je op een speciale manier klaar en er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om de gerechten extra lekker te maken. Naast het gebruik van goed materiaal voor je barbecue, zoals verkrijgbaar bij Barbecue.nl, zetten wij nog een aantal tips voor je op een rij om ervoor te zorgen dat jij de heerlijkste gerechten kunt klaarmaken op de barbecue.

Geduld is een schone (lekkere) zaak

Goed eten heeft tijd nodig om op smaak te komen. Neem dan ook vooral de tijd om de gerechten heerlijk op smaak te laten komen. Het heeft vaak geen zin om de temperatuur te verhogen of het gas verder open te zetten. Dit komt de smaak van het eten niet ten goede en de kans dat het eten aan gaat branden is groter. Het is bovendien aan te raden om vlees pas op de barbecue te leggen wanneer de juiste temperatuur is bereikt. Het zal je geduld even op de proef stellen, maar het resultaat zal des te beter smaken.

Niet te veel omdraaien

Een lekker stuk vlees heeft twee kanten waarop je het kunt bereiden. Natuurlijk is het een goed idee om halverwege het bereiden het vlees een keer om te draaien en aan de andere kant verder te laten garen. Het is daarentegen niet verstandig om het vlees veel om te draaien. Om de twee minuten draaien heeft geen zin en kan zelfs averechts werken. Door het vlees om te draaien wordt de warmte er weer uitgehaald en moet de barbecue opnieuw zijn werk gaan doen.

Voorkom vlees dat blijft plakken

Een grote ergernis bij het gebruiken van de barbecue is het blijven plakken van het vlees aan het rooster. Als er nog een stuk van het vlees blijft plakken en aankoeken aan het rooster, is er iets niet goed gegaan. Een simpele tip om dit tegen te gaan, is het insmeren van het rooster met wat olijfolie. De olijfolie laat een vettige laag achter die ervoor zorgt dat je vlees minder snel gaat plakken. Een andere optie is om het vlees te bereiden in aluminium bakjes. Deze kun je gewoon op het rooster plaatsen en het eten komt ook dan prima op smaak.

Ben je na het bereiden van jouw eten op de barbecue helemaal voldaan en heb je geen zin om alles af te wassen en op te ruimen? Bestel dan een kant en klare barbecue aan huis bij Barbecue.nl. Een kwalitatieve barbecue, heerlijke gerechten en na afloop wordt alles opgehaald. Lekker eten, maar weinig moeite. Wie wil dat nu niet? Smakelijk eten!