Video: The Chemical Brothers & Beck – Wide Open

The Chemical Brothers staan bekend om hun geweldige video’s waarin dans het en menselijk lichaam vaak centraal staan. De nieuwe clip voor het nummer Wide Open is daarop geen uitzondering.

Het nummer Wide Open viel al op op het album Born In The Echoes omdat niemand minder dan Beck de vocalen verzorgd. Het lekker klinkende midtempo electronummer heeft dankzij regisseurs Dom & Nic een intrigerende video gekregen.

Kunstarmen en -benen

In de video zie je danser Sonoya Mizuno in een verlaten pakhuis. Terwijl zij danst op de muziek verandert langzaam haar lichaam in iets dat zich het beste laat omschrijven als een doorzichtig exoskelet. Bij de ledematen doet het een beetje denken aan kunstarmen en -benen uit een 3D-printer. Vooral de scene waarin je Sonoya’s kloppende hart kunt zien is erg cool gemaakt.

Om deze video te kunnen maken is er een CG-model gemaakt dat bestaat uit 107 losse onderdelen. De vele moeite die er in is gestoken zie je terug aan de manier waarop de ledematen bewegen en hoe mooi je er doorheen kunt kijken.

Van het nummer Wide Open zijn ook een aantal lekkere remixen gemaakt die zijn verzameld in een EP.