De voordelen van een refurbished iPhone

Zo goed als nieuw

Een smartphone kopen kan op een aantal manieren. Refurbished is daarbij een redelijk nieuwe term die nog niet iedereen bekend in de oren zal klinken. De hoogste tijd dus voor een introductie.

Er zijn verschillende manieren om aan een smartphone te komen. De bekendste is het abonnement met daarbij een zogenaamd gratis toestel. Deze telefoon is echter niet gratis. Je koopt ‘m eigenlijk op afbetaling met een dikke rente erbij en bovendien een registratie bij het BKR. Niet slim dus. Beter is het om zelf een smartphone aan te schaffen en vervolgens een lekker voordelig SIM-only abonnement te nemen.

Vergelijking

Dat is waar de term refurbished om de hoek komt kijken. Om uit te leggen waar deze term voor staat, is het handig om de vergelijking met auto’s te maken. Net als bij een smartphone is het kopen van een auto een flinke investering. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de aanschaf van een splinternieuw exemplaar, maar je kent waarschijnlijk wel de uitdrukking dat je waarde al direct keldert zodra je de straat van de dealer uitrijdt.

Veel mensen kiezen daarom voor een mooie tweedehands auto. De kosten liggen een stuk lager, er is een auto voor elk budget en er is altijd keuze. Je kunt een auto natuurlijk via een (online) advertentie kopen, maar de meeste wagens worden verkocht via een erkende dealer. Dan weet je zeker dat de auto goed is nagekeken en geen gebreken bevat. Waarschijnlijk zit er een nieuwe accu in en is de motor bijgesteld, zodat deze lekker draait. Zo goed als nieuw.

Voordeliger

Precies zo werkt het ook met refurbished smartphones. Je koopt deze bij een erkende verkoper die kan garanderen dat de telefoon zo goed als nieuw is. Alles is uitgebreid gecontroleerd en een zwakke batterij is bijvoorbeeld vervangen door een gloednieuw exemplaar. Het grote verschil met een smartphone die je nieuw koopt is de prijs. Een tweedehands auto is altijd voordeliger en een refurbished iPhone ook.

Op zoek naar een nieuwe telefoon voor mijn puberzoon kwam ik dus al snel uit bij refurbished. Het leven is al duur genoeg en voor een beetje appen, YouTube kijken en gamen is niet perse het nieuwste van het nieuwste nodig. De keuze viel op de iPhone XR. De voorloper van het huidige model en dus met prima specs aan de binnenkant. Een lekker groot scherm, een goede camera en een snelle processor zijn allemaal aanwezig.

Stickers

Al snel stond er een pakjesbezorger op de stoep met een pakketje waarin de iPhone XR zat. De fijne ervaring van het uitpakken verschilde niks van dat moment met een nieuwe iPhone. Ook deze zat in de originele verpakking, waarin alles er splinternieuw uitzag. Van de XR zelf tot de oplader en de boekjes. Zelfs het velletje met Apple-stickers ontbrak niet.

Er was zelfs een extra te vinden in het pakje dat ik ontving, want naast de doos met de iPhone zat daarin een passende beschermhoesje voor de iPhone XR. Je weet wel, zo’n doorzichtige die strak om de telefoon past en beschermt tegen vallen en stoten. Ook een pakje met daarin een screenprotector zat in het pakket. Een fijne service die je bij een nieuw toestel of een gewone tweedehands niet zult krijgen. Al deze bescherm-maatregelen zijn natuurlijk ideaal als je de iPhone gaat toevertrouwen aan een tiener.

Geweldige batterij

Dan de telefoon zelf: er is natuurlijk al genoeg over gezegd en geschreven bij de release van de iPhone XR, maar zo in het dagelijks gebruik valt mooi op hoe goed de iPhone is. De Apple A12-chip maakt het toestel razendsnel, ook als je aan het streamen of online gamen bent. De 12 MP-camera maakt meer dan prima foto’s en het scherm is superscherp. Een ander belangrijk pluspunt is de geweldige batterij die echt lang meegaat. Langer dan de andere smartphones in het gezin.

Kortom: aan niets merk je dat je te maken hebt met een iPhone die aan zijn tweede leven bezig is. Dus ben je op zoek naar een nieuwe telefoon en hoef je niet het nieuwste voor het nieuwste. Kies dan voor een prettig geprijsde refurbished iPhone.

Volg ons op Facebook