Wanrooij Gallery presenteert werk van Raider

RAIDER
Scoop sculptures by RAIDER

Vanaf 11 mei is bij Wanrooij Gallery in Amsterdam een tentoonstelling te zien van de Nederlandse kunstenaar Raider. De expositie ‘First Contact’ toont een ruime selectie sculpturen, zeefdrukken, digitale kunstwerken, neon designs en als primeur ook wandobjecten. Raider transformeert de twee verdiepingen van de galerie tot een art experience voor een kennismaking met het karakter Scoop.

De 21-jarige Raider vertegenwoordigt een nieuwe, jonge generatie hedendaagse kunstenaars. Met een grote passie voor kunst verovert hij sinds 2020 de wereld met zijn sculpturen van het fictieve karakter Scoop. Hiermee trekt hij de aandacht van galeries en verzamelaars. Op ambachtelijke wijze experimenteert de jonge kunstenaar met alle beschikbare technieken en materialen.

Buitenaards leven

Het sprankelende werk van Raider heeft een unieke, eigen signatuur. Het is fris, puur en kleurrijk. Voor het ontwerp van Scoop gebruikt hij bollen als primaire elementen en verwijst daarmee naar de wetenschap van het ontdekken van buitenaardse levensvormen. Verder laat hij zich inspireren door film, animatie, muziek en reizen.

Scoop is afkomstig van een andere planeet en ontdekt onze aarde. Scoop is vriendelijk, nieuwsgierig en reflecteert met een kinderlijke onschuld op het gedrag van mensen. De Scoop-sculpturen zijn van kunsthars en als Limited Editions verkrijgbaar in een diversiteit aan kleuren en afmetingen, van klein (10 cm) tot monumentaal (180 cm). Elke sculptuur wordt volledig met de hand vervaardigd en beschilderd. Ook wordt er gebruik gemaakt van brons.

Jonge kunstenaar

Raider (2002) woont en werkt in Amsterdam. Hij volgde een opleiding Creative Design in Utrecht. Zijn autonome werk is gepresenteerd op kunstbeurzen als Art Miami, Art Karlsruhe, KunstRAI in Amsterdam en Affordable Art Fair in Amsterdam, Londen en New York. Een Scoop sculptuur is opgenomen in de collectie van MOYA – Museum of Young Art. Na een pop-up winkelpresentatie tijdens de Milaan Design Week 2023 staat bij Wanrooij Gallery zijn eerste solo-expositie in Nederland op het programma.

First Contact van Raider is te zien van 11 mei tot en met 26 augustus 2023.

Wanrooij Gallery
KNSM-laan 301
Amsterdam

RAIDER
RAIDER with Scoop
RAIDER
RAIDER, Before it Melts after eight, 2022
RAIDER
RAIDER, Dare to Jump!, 2022
RAIDER
RAIDER, Trust me you can Dance, 2022