B&O’s Beosound A5 is hun krachtigste draagbare speaker

Beosound A5

Op de redactie van Mixed Grill beluisteren we de meeste muziek via een Beolit 17 van Bang & Olufsen. Deze portable luidspreker is al wat jaartjes oud, dus we zijn aan het rondkijken voor een opvolger. Dat zou zomaar de gloednieuwe Beosound A5 van Bang & Olufsen kunnen worden.

Deze nieuwe draagbare luidspreker heeft namelijk alles wat we zoeken: goed geluid gekoppeld aan fraai design. Voor het ontwerp is Bang & Olufsen in zee gegaan met het Deens-Italiaanse duo GamFratesi. Zij slaan heel mooi een brug tussen Nordic design en Mediterraanse warmte met twee verschillende ontwerpen voor de A5. Hierbij is goed gekeken naar de rijke geschiedenis van het audiomerk. Zo is er inspiratie gehaald bij de iconische Beolit 607 en de door Jacob Jensen ontworpen Beolit 800 en Beolit 1000.

Als eerste is er een versie van lichtgrijs aluminium gecombineerd met een front van geweven papiervezels en een handgreep van licht eiken. De tweede variant is donkerder van kleur en gemaakt van donker aluminium en donker eiken. Beide luidsprekers passen mooi in vrijwel ieder interieur of ergens buiten. De A5 is immers gemaakt om mee te nemen. Met een IP65-rating die beschermt tegen stof en regen en een batterijduur van ruim 12 uur kan de luidspreker overal mee naar toe. Handig is dat je via de bovenkant draadloos je telefoon kunt opladen.

Mozart

Qua geluid is de Beosound A5 de krachtigste draagbare luidspreker die ze ooit hebben gemaakt bij B&O. Vier digitale versterkers zorgen voor een indrukwekkende 280 Watt aan power. Dit alles in een mooie 360 graden. Dankzij RoomSense ‘scant’ de A5 de ruimte waarin hij staat om het geluid daar optimaal op aan te passen. Via B&O’s Mozart-platform is er simpel met een tweede exemplaar een mooi stereopaar te maken. Ook kun je via deze weg de speaker verbinden met andere B&O-producten die Mozart ondersteunen. Verder werkt de Beosound A5 perfect samen met Beolink Multiroom, Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect en Bluetooth 5.2.

Er is bij Bang & Olufsen ook gekeken naar duurzaamheid. Dit door de A5 een lange levensduur te geven. Door het modulaire ontwerp kan de luidspreker eenvoudig worden gerepareerd of kunnen er onderdelen worden vervangen. In de toekomst zal B&O ook nieuwe covers op de markt brengen, zodat je het uiterlijk van de speaker een upgrade kunt geven.

De Beosound A5 is nu te koop in Nordic Weave (€999,-) en Dark Oak (€1099,-).

Beosound A5

Beosound A5
Het ontwerp past goed bij de designgeschiedenis van Bang & Olufsen
Beosound A5
Het Deens-Italiaanse designduo GamFratesi ontwierp de Beosound A5