Hoe dek jij je tafel?

gedekte tafel

Wat maakt volgens jou een maaltijd tot een groot succes? Denk je dan meteen aan je favoriete maaltijd? Een goede maaltijd hoeft niet alleen goed te zijn door het recept en het talent van de kok. Een mooi gedekte tafel doet ook zeker wonderen voor je maaltijd! Maar voor welk servies ga je dan? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen je graag een handje in het maken van je keuze.

Stel dat je ‘s nachts wakker gemaakt kan worden voor de pasta pesto met extra kaas van je moeder. We zijn het zeker eens dat een goed recept een grote rol speelt in het succes van een maaltijd. En ja, ook een klein beetje kooktalent doet wonderen. Maar naast een goed recept en wat kooktalent, speelt keukengerei ook een hele belangrijke rol! Zonder een goede pan, geen goed gerecht! En wat het helemaal afmaakt is… een mooi gedekte tafel! Denk aan servies, glazen, bestek: alles er op en er aan! Al deze ingrediënten maken de maaltijd tot een succes.

Villeroy & Boch

Beeld je de volgende situatie eens in: de pasta pesto met extra kaas in een zwart rond diep pastabord. Naast het bord ligt zilver bestek. Voor het bord staat een wijnglas gevuld met rode wijn. Op tafel ligt een serveerplank met brood en dips. Daarnaast staat een vaas met bloemen in kaarslicht en je hoort een muziekje op de achtergrond. Zie je het al voor je? Een bord pasta even snel voor de tv of aan een sfeervolle tafel: je proeft letterlijk het verschil. Het volgende feitje zal je dan misschien ook niet verbazen: smaak wordt beïnvloed door de omgeving. En zeg je sfeervol, dan zeg je: Villeroy en Boch.

De bovenstaande omschreven tafelinrichting is geïnspireerd op het keukengerei van Villeroy & Boch. De verschillende collecties zorgen ieder voor een andere sfeer. Met de Play! collectie haal je kleur in huis. Perfect met het grauwe en grijze weer buiten. Ga je voor een klassiek gedekte tafel met een lekker stukje zalm? Dan is het visbestek gecombineerd met het servies van Villeroy & Boch Manufacture Glow weer een echte aanrader. Aanschuiven maar!

Eva Solo

Naast het avondeten kun je de tafel natuurlijk ook dekken voor andere momenten. Niet alleen voor de drie grootste eetmomenten van de dag, maar ook voor andere leuke bijkomstigheden. Denk bijvoorbeeld aan een high tea of borrel avond met vrienden. Eva Solo wordt ook graag aan het gastenlijstje toegevoegd! Dit merk zorgt voor de perfecte balans tussen design en functionaliteit. Hoef je niet bang te zijn dat die prachtige thermoskan z’n werk niet doet en je hem noodgedwongen moet gebruiken als vaas op tafel.

Zoals we hierboven ook al beschreven: zonder een goede pan, geen goed gerecht! En daar komt Eva Solo weer om de hoek kijken. Van pan tot keukenmes: noem het maar en het is er voor je. En dat allemaal in de stijl van Eva Solo. Een gedekte tafel kan echt wat toevoegen aan je maaltijd. Niet alleen tijdens de feestdagen, maar op elk moment van het jaar!