Te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen: de juiste supplementen kunnen hierbij helpen

supplement

Mineralen en vitaminesupplementen zijn essentieel voor een goede gezondheid. Elke vitale vitamine moet in een bepaalde hoeveelheid in je lichaam aanwezig zijn om optimaal te kunnen functioneren. Het doel van het nemen van supplementen is om je gezondheid te ondersteunen. Ze kunnen je helpen je dagelijkse behoeften te bereiken of je een geconcentreerde bron van voedingsstoffen bieden die je niet uit voedsel alleen kunt halen. Visolie capsules helpen enkele van de risicofactoren voor hartaanvallen en beroertes te verminderen, waaronder triglyceriden, hoge bloeddruk en atherosclerose. Je belangrijkste doel zou moeten zijn om de meeste vitamines en mineralen die je nodig hebt via de maaltijden binnen te krijgen, terwijl je supplementen gebruikt om eventueel ontbrekende voedingsstoffen aan te vullen.

Visoliecapsule voor hart en geestelijke gezondheid

De omega-3-zuren zijn een soort onverzadigd vetzuur dat ontstekingen door het hele lichaam kan verminderen. Ontsteking in het lichaam kan de bloedvaten beschadigen en leiden tot hartaandoeningen en beroertes. Het kan geen van deze aandoeningen, zoals verharding van de slagaders, voorkomen. Als je hartgezondheid een probleem is, kan het eten van ten minste twee maaltijden met vis per week je kans op het ontwikkelen van een hartaandoening helpen verkleinen. Bepaalde psychische problemen kunnen worden behandeld en voorkomen met behulp van visolie. Vis bevat omega-3 vetzuren die cruciaal zijn voor de gezondheid van de hersenen. Ze ondersteunen de functie van hersencellen en helpen bij celcommunicatie. Omega-3-tekort bij ouderen resulteert in meer uitgesproken aanwijzingen voor hersenveroudering, waaronder verminderde hersengrootte. Zowel magnesium citraat als visolie zouden gezondheidsvoordelen bieden. Voordat je de twee pillen combineert, moet je je arts raadplegen omdat sommige van hun effecten vergelijkbaar zijn.

Waar moet je op letten bij een visoliecapsule?

Ondanks het gemak waarmee visoliesupplementen in apotheken en reformwinkels te vinden zijn, is het van cruciaal belang om je arts te raadplegen voordat je ze gebruikt. De eenvoudigste manier om te bepalen of een visoliesupplement betrouwbaar is, is door het etiket te lezen. Besteed bijzondere aandacht aan andere stoffen, waaronder smaakstoffen, bindmiddelen en vulstoffen. Om de zuiverheidsniveaus aan te tonen, moet het visoliesupplement ook een keurmerk dragen van een extern testbureau. De smaak en geur van hoogwaardige visolie kunnen ook als indicatoren worden gebruikt. Visachtig mag geen smaak of aroma van visolie zijn. Als dit gebeurt, begint de visolie te verslechteren en ranzig te worden. Een andere indicatie dat kunstmatige smaken in het product zijn geïntroduceerd, is een sterk aroma.