De Nationale Museumweek gaat virtueel door

Nationale Museumweek

In april is het tijd voor de Nationale Museumweek. Ook dit jaar gaat het evenement gewoon door, maar dan wel in een virtuele variant. Zo kunnen wel allemaal blijven genieten van kunst.

Dit jaar valt de Nationale Museumweek samen met het herdenken van 75 jaar vrijheid. Vandaar dat het monument op de Dam centraal staat. Rondom dat monument is een virtueel Gouden Pronkstuk geplaatst. Deze bestaat uit 4 panelen die het monument als het ware omarmen. Op deze panelen presenteren 400 musea een online ode aan 75 jaar culturele vrijheid. Vanaf huis kun je ook je eigen kunstwerk toevoegen aan deze expositie.

De keuze om de Nationale Museumweek op digitale wijze door te laten gaan in plaats van uitstellen is vanwege het feit dat juist in deze tijd kunst heel belangrijk is. Niet alleen vanwege de schoonheid, maar ook vanwege de troost en de afleiding van de dagelijkse ellende die het kan bieden. Het thema van dit jaar is dan ook Ontdek samen– juist nu – ons échte goud. In vrijheid.

Onthulling

Daarom is er ook dit jaar de onthulling van een Gouden Pronkstuk. Voorgaande jaren was dat altijd een publieke happening (zie de foto-collage bovenaan deze pagina). Dit keer is er gekozen voor een digitale variant op een virtuele Dam. Via de website van de Nationale Museumweek kun je het Gouden Pronkstuk na de onthulling op 20 april in 360 graden bekijken.

Daarnaast kun je op de website terecht voor nog veel meer virtuele Pronkstukken bij de ruim 400 musea. Zo ontdek je vanuit huis hoe rijk en divers onze cultuur is en hoe veel moois er te zien is. Verder kun je tijdens de Nationale Museumweek iedere dag afstemmen op #OnsEchteGoudTV om nog meer ontdekken.

Nationale Museumweek
Impressie van het Gouden Pronkstuk op de Dam
Nationale Museumweek
Impressie van het Gouden Pronkstuk op de Dam

Volg ons op Facebook