Verdien geld met je eigen website

geld verdienen met je website

Steeds meer mensen verdienen online hun geld. Dat kan op vele manieren, maar de belangrijkste basis hiervan is een goede website. Wij geven je wat tips hoe je met een eigen site geld kunt verdienen.

Momenteel zijn influencers zeer populair, maar als je je voor 100% richt op Instagram, YouTube of TikTok ben je wel kwetsbaar. Je bent namelijk geen eigenaar van je content en bovendien aan de grillen van de grote bedrijven achter deze tools overgeleverd. Het is daarom slim om daarnaast altijd een eigen website te hebben. Eentje waarop alle gemaakte content van jou is en blijft.

De kans is ook aanwezig dat je dat helemaal niets hebt met dat influencen. Dan is de keuze voor een website zelfs het meest voor de hand liggend. Wat je daarmee gaat doen, is helemaal aan jou. Er zijn heel veel voorbeelden te bedenken hoe je met een site geld kunt verdienen. Het meest bekende voorbeeld is een webshop waarin je spullen verkoopt. Een goed gebouwde en veilige website is hierbij essentieel.

Open source

Het begint dus bij een website. Als je handig bent, dan is het mogelijk om je website zelf te bouwen. Wat je hiervoor nodig hebt, is tijd en geduld plus een beetje handigheid. Mixed Grill is ook helemaal zelf gebouwd, zonder kennis vooraf. Het is gewoon een kwestie van jezelf verdiepen in de materie en aan de slag gaan. Over gratis open source-software als WordPress is heel veel informatie te vinden.

Mocht je toch twijfelen aan je skills of wil je een heel erg gelikte site, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de website voor je te laten maken. Een combinatie is ook mogelijk. Bijvoorbeeld door zelf de basis neer te zetten en het finetunen aan en pro over te laten of andersom. Er zijn op dit gebied behoorlijk wat mogelijkheden.

Aan de slag

Als de site eenmaal staat en voldoet aan je eisen, dan kun je aan de slag. Als je kiest voor een webshop moet je zorgen voor een goed aanbod, scherpe prijzen en manieren waarop mensen snel en veilig kunnen afrekenen. Er komt best wel veel kijken bij het runnen van een webshop. Je hebt dat misschien wel niet te maken met allerlei zaken die komen kijken bij een gewone winkel, maar er zijn wel weer andere dingen belangrijk. Hoe ga je bijvoorbeeld je goederen verzenden? En wat doe je met retouren? Doe dus goed onderzoek voordat je begint.

Je kunt het ook kleiner aanpakken en via bestaande platformen je spullen verkopen. Dat kan bijvoorbeeld via Marktplaats of Etsy. Het hangt een beetje af van wat je te koop hebt, maar er zijn genoeg manieren om wat bij te verdienen. Al was het maar om even flink op te ruimen thuis en alle overbodige spullen te verzamelen. Of om iets te maken dat je kunt verkopen aan anderen.

Verkoopproces

Gebruik maken van zo’n online marktplaats is overigens niet altijd gratis. Als je gewoon af en toe een oude fiets of kleren wil verkopen, dan kan dat zonder kosten. Wil je een webshop inrichten waarin je een constant aanbod hebt, dan zijn daar vanzelfsprekend kosten aan verbonden. Voor dat bedrag krijg je ook weer wat terug. Bijvoorbeeld een prominente plek bij de zoekresultaten en tools die je kunnen helpen bij het verkoopproces.

Het is ook mogelijk door met betaalde content online geld te verdienen. Dat kan zowel op social media als met een website. Het bekendste voorbeeld zijn natuurlijk de influencers op Instagram die iets aanprijzen of YouTubers die bepaalde producten wel heel erg prominent in beeld laten verschijnen. Maar ook met een website valt wat te verdienen. Het is daarbij wel belangrijk dat je naast commerciële content ook goede andere content maakt.

Wees authentiek

In een site of account die alleen maar producten aanprijst, zijn maar weinig mensen geïnteresseerd. Bovendien komt het niet authentiek over. Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken van bijvoorbeeld beroemdheden die bijvoorbeeld via social media een smartphone van merk A aanprijzen en vervolgens in het openbaar alleen maar met een toestel van merk B worden gezien.

Hier bij Mixed Grill maken we heel veel content, waarvan een heel klein percentage betaalde artikelen is. Op die manier kunnen we de kosten die we maken voor bijvoorbeeld hosting, betaalde plugins en reiskosten compenseren. Dat is voor ons het belangrijkste. Maar je kunt er ook voor kiezen om een website te maken die wat commerciëler van opzet is.

Populaire onderwerpen

Als je schrijft over onderwerpen die populair zijn, zoals nieuws en roddels over beroemdheden, voetbal of handig inhaakt op actualiteiten kan je met je website makkelijk een groot publiek bereiken. Veel bedrijven willen dan wel met je in zee om gesponsorde content te maken. Zelf kiezen wij voor een minder makkelijke weg, maar toch zijn er regelmatig bedrijven en merken die met ons samen willen werken.

De beloning hoeft daarbij niet altijd uit geld te bestaan, maar kan ook iets tastbaars zijn. Zoals gratis kleding, reizen of elektrische apparaten. In ruil voor een artikel mogen we het voorwerp dan houden. Als dat spullen zijn waar je ook echt wat aan hebt, is dat natuurlijk net zo goed als geld. Het is wel belangrijk dat de opdrachtgever tevreden is over het resultaat. In dit geval zullen ze misschien vaker bij je aankloppen of kan je het artikel gebruiken in een soort van mediakit.

Geld verdienen online is dus zeker mogelijk, maar je zult er wel je best voor moeten doen. Het gaat niet vanzelf. Ook niet bij al die influencers.