Dit zijn alle geruchten rondom de iPhone 11

Nieuwe iPhone
Conceptafbeelding van Darvik Patel

De geruchtenmachine rondom de nieuwe iPhone 11 van Apple draait op volle toeren. Iedereen heeft het gevoel dat dit een bijzonder model moet gaan worden. Daarom zetten wij alle geruchten en vermoedens voor je op een rij.

De kans is groot dat het opvallendste detail aan de buitenkant de meerdere camera’s op de achterkant zullen zijn. Waarschijnlijk zal er op die achterkant een bult zitten met daarin 3 camera’s en een flitser. De derde camera die er extra bij komt is een groothoeklens. Er gaat ook een verhaal rond dat er een speciale versie van de iPhone 11 zal komen met nog meer aandacht voor fotografie. De meeste mensen denken echter dat er een iPhone 11 en een iPhone 11 Max zullen verschijnen, maar je weet natuurlijk nooit wat ze plots bij Apple uit de hoge hoed zullen toveren.

Scherm

Verder zal de buitenkant van de telefoon niet heel veel anders zijn dan de huidige iPhone X en XS. Het scherm loopt dus nog steeds van rand tot rand. Hierdoor is het aanschaffen van een glazen screenprotector geen overbodige luxe. Zo weet je zeker dat je dure smartphone niet zal beschadigen. Wel nieuw zijn de kleuren waarin de iPhone 11 uit zal komen. Zo is er sprake van een gradient-kleur, waarbij twee kleuren in elkaar overvloeien.

De echte innovatie bij de iPhone 11 zal dus aan de binnenkant te vinden zijn. We hadden het al over de camera. Dat gaan er dus drie worden. Iedere keer als je een foto maakt, zullen ze alle drie een opname maken en alle informatie samenvoegen tot het best mogelijke beeld. De selfiecamera aan de voorkant krijgt ook een upgrade en gaat van 7 naar 12 megapixels. Dit zorgt ook voor verbetering van de Face ID. Het ontgrendelen van de telefoon met je gezicht zal nog sneller en effectiever gaan.

Betere accu

Een andere belangrijke verbetering is de accu. Deze zal afhankelijk van het model zo’n 15 à 25 procent groter zijn dan bij zijn voorgangers. Met een beetje geluk kan deze ook sneller worden opgeladen. De kans is groot dat Apple een snellader bij de 11 gaat leveren, waarmee je dus razendsnel de batterij weer vol hebt. Iets dat minstens zo belangrijk is dan de accuduur. Ook zal het mogelijk zijn om via de iPhone zelf je Apple Watch en je AirPods op te laden. Die grotere batterij heeft dus meer voordelen.

Een andere belangrijk punt is natuurlijk de opslag. De optie van 64GB gaat zeer waarschijnlijk verdwijnen. Je zult dus moeten kiezen uit 128, 256 en 512 GB. De versie met 128GB geheugen gaat dan het instapmodel worden. Analisten geven aan dat de prijzen voor de nieuwe iPhones gelijk zullen zijn aan die van de voorgangers. Hoe meer geheugen (en hoe groter je scherm) hoe hoger de prijs zal zijn. Het is aan jou om te kijken welk model het beste bij je past.

Toch de iPhone X?

Hoef je niet het nieuwste van het nieuwste dan is het goed om te weten dat de introductie van een nieuwe iPhone ook zal zorgen voor een prijsverlaging van de oudere modellen. De iPhone X zal dus een paar honderd euro is prijs gaan zakken. Ben je op zoek naar een nieuw toestel dan is het zeker de moeite waard om te wachten op de bekendmaking van de iPhone 11. Wat je dan vervolgens kiest, is aan jou. Wel is het slim om bij een ouder model te kiezen voor een iPhone X screenprotector, want die schermen blijven kwetsbaar.

Op 10 september zal Apple de nieuwe modellen aankondigen op een persconferentie. Intussen zijn ze ook al verder naar de toekomst aan het kijken, want de verwachting is dat in 2020 de eerste iPhones die 5G ondersteunen worden geïntroduceerd.