Oude graansilo in Kaapstad is nu een prachtig museum

nieuw museum in Kaapstad

Kaapstad heeft er weer een hotspot bij. In de hippe buurt V&A Waterfront staat sinds kort het Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (Zeitz MOCAA) van architect Thomas Heatherwick.

De architect bedacht geen nieuw gebouw, maar gaf een bestaand pand een zeer bijzondere transformatie. Ooit was het gebouw namelijk een enorme silo voor graan en maïs. Of beter gezegd: 42 silo’s in één groot gebouw. Jarenlang was dit zelfs het hoogste gebouw van Kaapstad.

Kapot maken

De vorm van de silo’s zie je nog steeds terug als je door het museum loopt, alleen heeft Heatherwick ze op radicale wijze opengemaakt om nieuwe ruimte te creëren. Ook zorgde hij ervoor dat overal heel mooi het licht vanuit het dak naar binnen kan schijnen. Volgens architect Thomas Heatherwick ging het bij dit project niet om het maken van iets, maar juist om het kapot maken ervan. Maar dan wel met een mooi eindresultaat als doel.

Vanaf 22 september is het museum open voor publiek en kun je er uiteenlopende kunst bekijken van kunstenaars uit Afrika of met een Afrikaanse achtergrond.

nieuw museum in Kaapstad

nieuw museum in Kaapstad

nieuw museum in Kaapstad

nieuw museum in Kaapstad