Haal de kunst van teamLab in huis

Het Japanse kunstenaarscollectief teamLab toont hun digitale kunst normaal gesproken in musea en galeries. Hun nieuwste werk is daarentegen voor iedereen gewoon thuis te bewonderen en is bovendien ook nog eens interactief.

Flowers Bombing Home bestaat uit twee onderdelen. Allereerst is er een livevideo op YouTube die je hierboven kunt zien. Aangezien de meeste moderne televisies beelden van YouTube kunnen tonen, kun je door te zoeken op Flowers Bombing Home de beelden in je eigen woonkamer streamen.

Creaties

Wat je ziet, zijn niet zomaar beelden van digitale bloemen. Het zijn namelijk creaties van mensen wereldwijd. Ook die van jou kunnen zichtbaar zijn. Daarvoor moet je een bezoek brengen aan de website van het project Flowers Bombing Home. Daar kun je tekeningen van bloemen downloaden die je vervolgens kunt inkleuren om ze daarna te scannen.

Na een tijdje zul je zien dat jouw bloemen ook deel uitmaken van de video. Zo heb je samen met teamLab je eigen digitale kunstwerk gemaakt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de live video voor altijd online blijft staan. Het moet een digitale herinnering worden aan een periode waarin mensen veel tijd thuis doorbrengen en minder naar het museum (kunnen) gaan.

Flowers Bombing Home

Flowers Bombing Home

Flowers Bombing Home

Flowers Bombing Home

Flowers Bombing Home

Flowers Bombing Home

Flowers Bombing Home

Flowers Bombing Home

Volg ons op Facebook