Handig handboek over wildkamperen

Ik zag twee beren wildkamperen

Er is niets zo avontuurlijk als wildkamperen. Reizen met alleen een tentje (of minder) als slaapplaats is een unieke ervaring. Voor iedereen die plannen heeft om te gaan wildkamperen, heeft Lobke Dijkstra een handig handboek geschreven.

Veel boeken of insta-accounts over wildkamperen richten zich vooral op mooie plaatjes en spannende verhalen. Deze zijn leuk om inspiratie op te doen, maar na afloop blijf je waarschijnlijk met best wel wat vragen zitten. De kans is groot dat je het antwoord zult vinden in het boek Ik zag twee beren… Wildkamperen.

Lobke Dijkstra kun je namelijk makkelijk een deskundige op het gebied van wildkamperen noemen. Al meer dan 20 jaar reist ze de hele wereld over met zo min mogelijk spullen bij zich. Ze heeft ervaring met bijvoorbeeld reizen met een motor en een tentje, maar ook met een kleine camper of een verbouwd bestelbusje. Ook laat ze mensen aan het woord die ervaring hebben met wildkamperen met kinderen.

Bijzondere  verhalen

Het boek is handig ingedeeld op onderwerp en tussendoor zie je mooie foto’s en bijzondere verhalen. Soms ook spannend. Zoals die keer dat Lobke per ongeluk overnachtte op een militair oefenterrein. De rode draad van het boek is dat wildkamperen een unieke en pure manier van reizen is en dat je op deze manier veel meer in contact staat met de natuur en de lokale bevolking.

Na het lezen van dit boek heb je niet alleen zin om op pad te gaan, maar weet je ook hoe je het moet aanpakken. Welke spullen heb je nodig? Of welke juist niet? Hoe veilig is alleen reizen als vrouw? Hoe ga je om met wilde dieren? Hoe kies je een goede plek om te overnachten? Al dit soort belangrijke vragen komen aan bod. Een must voor de avontuurlijke reiziger.

Volg ons op Facebook