Heerlijke luxe Moezelwijnen van SHINEWINES

Heerlijke wijnen uit Duitsland

SHINEWINES is een interessante nieuwe naam op de Nederlandse wijnmarkt. Het in 2020 opgerichte merk richt zich op luxe wijnen uit de Duitse Moezelstreek.

Op dit moment heeft SHINEWINES 3 verschillende wijnen in het assortiment: Rotling (een mix van blauwe en witte druiven), Secco (fruitige bubbels) en een pinot blanc. Deze zomer komt daar nog een krachtige rode wijn bij. Met deze wijnen laat SHINEWINES zien én proeven, dat de Moezel een zeer interessant wijngebied is.

Van de Rotling hebben we op het eerste lenteweekend van het jaar een fles geproefd. Een Rotling is een Duitse wijn die gemaakt is van zowel blauwe als witte druiven. Beide druivensoorten vergisten samen, wat zorgt voor een mooie kleur. Als je de wijn in de fles ziet, maakt de kleur je direct nieuwsgierig naar de smaak. De wijn is dus geen blend of mix, maar volgens een specifiek procedé gemaakt, net als een goede rosé.

Rood zomerfruit

Deze Rotling drink je overigens lekker koud (5 tot 7 graden), dus zet deze in de koelkast voordat je hem openmaakt. Bij het inschenken valt ook direct weer die mooie kleur op. Deze is prachtig roze en doet aan frambozen denken. Het schept direct verwachtingen voor de smaak. Bij de eerste slok worden de verwachtingen gelukkig waargemaakt. De Rotling is heel mooi in balans met zoete en friszure tonen. Je proeft naast de voor Moezelwijnen kenmerkende rode wijngaardperzik vooral veel rood zomerfruit als aardbei, framboos en bessen.

Wij dronken de Rotling van SHINEWINES aan het eind van de middag met daarbij een kaasplankje, maar bij een goede pasta zal deze ook zeker goed smaken. En de combinatie van de Rotling met een dessert waar rood fruit in is verwerkt, is er eentje die we zeker eens gaan proberen. Volgens SHINEWINES is deze wijn ook heerlijk te mixen met hun Secco.

Je kunt de wijnen van SHINEWINES direct bestellen in hun webshop. Ook zijn er steeds meer slijters die deze wijn verkopen. Vraag ernaar bij je lokale slijter.

Volg ons op Facebook