Het Parool brengt hoopvolle boodschap: Hou vol

Hou vol!

In deze tijd duiken we met z’n allen bovenop het nieuws. Iedereen smacht naar positieve berichten in deze crisis, maar dat nieuws laat nog even op zich wachten. Daarom brengt Het Parool iedere zaterdag dezelfde hoopvolle boodschap: Hou vol.

Voor de losse verkoop van kranten is de zaterdag het belangrijkst. Vaak is de voorpagina op zaterdag een bonte etalage met daarin koppen uit het nieuws en veel verwijzingen naar de bijlagen. Het Parool pakt het sinds een paar weken op een bewonderenswaardige wijze anders aan. Elke zaterdag krijg een kunstenaar de mogelijkheid om de gehele voorpagina te vullen met slechts één boodschap: Hou vol.

Na voorpagina’s door Laurence Whiteley en Elspeth Diederix was het deze zaterdag de beurt aan kunstenaar Frankey die we kennen van zijn grappige interventies op straat en als oprichter van bureau Natwerk. Hij ontwierp een voorpagina met daarop een kabouter die een stapel kaarsen op zijn neus balanceert. Op deze kaarsen staat de belangrijke boodschap die Het Parool wil blijven doorgeven: Hou vol.

Een beetje vrolijkheid

Frankey koos voor een ongewoon beeld dat niet alleen troost brengt, maar ook opbeurend werkt: “Natuurlijk is de ‘Hou vol’ een troostende campagne, maar een beetje vrolijkheid kan ook geen kwaad. De kabouter symboliseert niet alleen de kleine bijdrage die ik zelf op deze manier kan doen, maar maakt het beeld gelijk ook vrolijker. Hou vol en brand een ritueel kaarsje voor elkaar in moeilijke tijden, of maak het gezellig in huis. We zoeken allemaal op allerlei vlakken naar de balans in deze moeilijke periode.”

Niet alleen op de voorpagina van de krant was de kabouter van Frankey te zien. In samenwerking met blowUP media is het beeld van Frankey in combinatie met een quote van Parool’s hoofdredacteur Ronald Ockhuysen “Geduld in het heden is vertrouwen in de toekomst” op diverse plekken te zien in Amsterdam, onder andere op de digitale schermen op het Rembrandtplein.

Hou vol

Volg ons op Facebook